De stad waar je jezelf kan zijn en ontplooien

Anke - Leraren krijgen van ons weer de ruimte om leraar te zijn. Het onderwijs nog beter te maken. Beeld: Jeroen Mooijman

Voor D66 blijft onderwijs de manier om de kansencrisis het hoofd te bieden. We moeten alles op alles zetten om het lerarentekort op te lossen. Kansen voor kinderen in de stad moeten eerlijker verdeeld zijn. Daarom moeten we juist (durven te) investeren in de scholen waar kinderen van huis uit de minste kansen krijgen.

Amsterdam is een open, vrije stad. Een stad waar iedereen welkom is en een stad waar het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Waar je lief kan hebben wie jij wilt, en waar je achternaam niet bepalend is voor jouw toekomstperspectief. Een geschiedenis van eeuwenlange handel en innovatie, is altijd samengegaan met Amsterdam als vrijhaven, als dé plek waar je jezelf kan zijn.

Daarom zet D66 zich hier ook de komende vier jaar weer keihard voor in. We zorgen ervoor dat iedereen zich veilig voelt, ongeacht je achtergrond. We stellen grenzen voor degenen die dat niet respecteren, helpen jongeren om uit het criminele circuit te blijven en pakken criminelen hard aan.

De coronacrisis maakte duidelijk hoe kwetsbaar onze afhankelijkheid van toerisme, als grote inkomstenbron, de stad maakt. D66 wil een diverse economie, zodat we toekomstbestendig zijn. Wonen, werken en produceren gaan hand in hand. Samen maken we Amsterdam.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.