Na D66-vragen alle mbo-studenten toegang tot cultuurkaart

Alle Amsterdamse mbo-scholen gaan meedoen aan de cultuurkaart-pilot. Goed nieuws. Want uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van D66-raadslid Erik Schmit blijkt dat verschillende mbo-scholen in eerste instantie niet meededen. Hierna is de wethouder met deze scholen in gesprek gegaan. Schmit: “Geweldig! Nu krijgen alle mbo-studenten toegang tot het cultuurbudget dat we beschikbaar hebben gesteld. Een belangrijke bijdrage om de gelijke waardering van het mbo te bevorderen.”

Toegang tot cultuur 

Het is belangrijk voor de gelijke waardering dat mbo-studenten ook op een laagdrempelige manier toegang hebben tot cultuur. Omdat cultuur een essentiële rol speelt in het verbreden van de horizon, en identiteitsontwikkeling. Daarom is er voor alle mbo-studenten in Nederland geld vrijgemaakt. Via de MBO cultuurkaart kunnen docenten het bezoek van culturele organisaties integreren in hun lessen. En hiermee krijgt cultuur een plek in het curriculum van het onderwijs. 

Iedereen meedoen!

Na de schriftelijke vragen van Schmit aan het college over de inzet van de MBO kaart werd duidelijk dat niet alle mbo-scholen in Amsterdam meededen. Wat betekent dat de studenten geen voordeel hebben van het beschikbare cultuurbudget. Gelukkig is de wethouder naar aanleiding hiervan het gesprek aangegaan met de scholen. Waarna alle mbo-scholen meedoen met de cultuurkaart.