Erik Schmit

Beeld: D66

  • 54 jaar
  • Amsterdam

Ontmoet Erik!
 
Maatschappelijk impact is mijn drijfveer. Mijn ervaring als CEO/COO in het internationaal bedrijfsleven wil ik inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en Amsterdam in het bijzonder. Dat doe ik als docent Bedrijfskunde op een school voor jonge ondernemers en als politicus in Amsterdam, de stad waar mijn man en ik met veel plezier wonen.
 
Het is nu tijd om noodzakelijke keuzes te maken voor een groeiende stad die duurzaam is en waar iedereen mee kan doen. Ik ben D66’er omdat ik geloof dat iedereen in vrijheid zijn of haar leven moet kunnen vormgeven. En als iemand het niet redt, dan ondersteunen we elkaar.
 
Als lokaal politicus vind ik het belangrijk om benaderbaar en zichtbaar te zijn, te weten wat er leeft in de stad en dat proactief te vertalen naar pragmatische voorstellen. De ontmoetingen met bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisatie en de bezoeken aan buurten en bedrijven inspireren mij. Want alleen samen kunnen we onze ambities voor een duurzame stad realiseren.

Neem ook even een kijkje op mijn website: klik hier.