Benoeming nieuwe raadsleden

Vandaag zijn de nieuwe raadsleden officieel geïnstalleerd in de gemeenteraad na het afleggen van de gelofte. Voor D66 betekent dit, dat we met 7 raadsleden aan de slag kunnen voor de stad. Lijsttrekker Van Dantzig: ‘‘Met deze nieuwe ploeg gaan we ons inzetten voor een betaalbaardere, groenere en vrijere stad. Ik ben ontzettend trots op de nieuwe, en oude, gezichten in onze fractie. Met deze groep kunnen we de komende vier jaar Amsterdammers van dienst zijn en werken we aan een morgen dat beter is dan vandaag.’’

Nieuwe en oude gezichten

Met zeven raadsleden is D66 terug in de Amsterdamse gemeenteraad. We hebben een mooi team met verschillende talenten en kwaliteiten. Sommige raadsleden, zoals Ilana Rooderkerk, Daniëlle de Jager, Reinier van Dantzig en Yassmine el Ksaihi, keren terug waar anderen, zoals Suleyman Aslami, Elise Moeskops en Rob Hofland ons voor het eerst vertegenwoordigen in de raad. Het team kan leren van de politieke ervaring van de oude gezichten en de frisse energie en nieuwe invalshoeken van de nieuwe gezichten. Reinier: “Dit is een team dat kan putten uit verschillende ervaringen en afkomsten. We vullen elkaar goed aan en maken ons samen hard voor een gezond klimaat, betaalbare woningen en gelijke kansen.”

Raadsperiode 2022-2026

D66 mag meedoen in de raad. In de aankomende periode gaan onze raadsleden zich keihard inzetten om de stad rigoureus te vergroenen, ieder kind gelijke kansen te bieden en woningen betaalbaar te maken voor álle Amsterdammers. We hebben een divers team met een gezonde mix van jong en oud en zowel frisse ideeën als politieke ervaring. De raadsleden delen allen een hart voor Amsterdam en laten een redelijk en realistisch D66-geluid horen in de stad. Lijsttrekker Van Dantzig: “Met dit geweldige team zijn wij ervan overtuigd dat wij ons prachtige Mokum een stukje mooier, eerlijker en vrijer kunnen maken. We hebben er ongelooflijk veel zin in.”