Daniëlle de Jager

Beeld: D66

Mijn naam is Daniëlle de Jager en ik ben gemeenteraadslid in Amsterdam. Mijn portefeuilles zijn financiën, economie en grondzaken. De financiën van de stad staan er niet goed voor. Mijn inzet is om de gemeentebegroting weer gezond te krijgen, zodat we kunnen blijven investeren in zaken die we als D66 belangrijk vinden, in de toekomst van de stad.

  • 34 jaar
  • Amsterdam

Op het gebied van duurzaamheid en een groen Amsterdam liggen grote vraagstukken. Hoe maken we de economie circulair? Hoe versnellen we de energietransitie? En hoe scheppen we de ruimte die hiervoor nodig is, terwijl woningbouw, bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen ook ruimte vragen? Hier wil ik samen met Amsterdammers de beste keuzes in maken.

Hiernaast houd ik me ook bezig met de kinderopvang en voorschool. Ik zet me er voor in dat alle kinderen zich vanaf 2 jaar breed kunnen ontwikkelen en een goede start kunnen maken op de basisschool. Nog teveel kinderen in Amsterdam starten op school met een (taal)achterstand. Dit verhindert gelijke kansen. De gemeente kan in mijn ogen meer doen om deze doelgroep te bereiken. 

Naast het raadslidmaatschap werk ik bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hiervoor heb ik vijf jaar in Den Haag gewerkt, bij het ministerie van financiën en voor de Tweede Kamerfractie van D66. Daar werkte ik onder meer aan het tegengaan van internationale belastingontwijking. Ik ben econoom en heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de London School of Economics.