Pieter van der Hammen

Pieter van der Hammen - Beeld: Pascale Drent

Ik ben nu 2 raadsperioden forumlid en voorzitter van de audit-commissie bij de gemeente Zutphen.
De afgelopen jaren heb ik veel kennis kunnen opbouwen van de gemeentelijke financiën, de energietransitie en de op handen zijnde invoering van de omgevingswet.

  • Gouda
  • Zutphen

Ik ben nu 2 raadsperioden forumlid en voorzitter van de audit-commissie. Met een enthousiast en verjongd D66 zet ik mij in voor een krachtig Zutphen zoals door Gerard Malet beschreven in zijn boek “De aantrekkelijke stad”.

Ik ga voor een sociale, groene, duurzame en plezierige stad om in te leven. Voor een stad waar cultuur en erfgoed heel belangrijk zijn en waar de vestiging van bedrijven die bijdragen aan een sociale en duurzame economie sterk bevorderd wordt.

Zowel vanuit de fractie inclusief forumleden en vanuit de auditcommissie, waarvan ik voorzitter ben, is er hard gewerkt aan het verbeteren van de financiële verantwoording en we kunnen gerust stellen dat onze bijdragen succes hebben gehad en zichtbaar zijn.
 
Ik blijf veel aandacht houden voor financiën samen met een gemeente-organisatie die in control is. Maar de komende jaren vragen ook een focus op andere zware onderwerpen als energietransitie en omgevingswet waarin ik de afgelopen jaren veel kennis en ervaring heb opgebouwd.

D66 wil met de inwoners van Zutphen samenwerken om de samenleving mooier en inclusiever te maken. Ons door de inwoner te laten inspireren. Hoe mooi is het om daar aan mee te mogen doen!