Yuri Wolf

Yuri Wolf - Beeld: Pascale DrentMijn naam is Yuri Wolf en al meer dan 25 jaar inwoner van Zutphen. Getogen in Gelselaar en gestudeerd in Velp.
Met mijn gezin woon ik in de wijk Leesten-Oost, gelukkig getrouwd en 3 puberkinderen en een jonge berner sennenhond. Ik ben al meer dan 4 jaar lid en fractieondersteuner bij de D66 fractie van Zutphen-Warnsveld, omdat ik me verbonden weet aan de normen en waarden van deze partij.

  • Soest
  • ZutphenIn het dagelijks leven houd ik me bezig met innovatiegericht inkopen voor rijkswegen en -waterwegen. Circulariteit en innovaties verder brengen komen daarin terug. Naast mijn gezin en werk ben ik bestuurder en beheerder bij een Zutphense scoutinggroep en speel recreatief volleybal vanuit Warnsveld. 

Ik kijk met andere ogen en werk naar wat nodig is om doelen in een leefbare omgeving gebiedsgericht te bereiken. Mijn drive is de wereld, waar ik invloed op kan hebben, beter achter te laten dan ik die gevonden heb.

Ik ga voor een leefbare stad, dorp en buitengebied. Vergroening voor verkoeling op zomerse dagen in stad en dorp, vergroening voor het afvangen van fijnstof en voor het vasthouden van water om verdroging te gaan beperken binnen en buiten de stad.

Ik wil bijdragen aan het realiseren van kansen voor een circulaire Hanze economie in een keten van bedrijven, onderwijs, kennisorganisaties en bewoners in en buiten Zutphen.
De mooiste rivier van Nederland, de IJssel hoort hierbij.

Ik zet me in om andere energiebronnen in te zetten dan alleen oliehoudende brandstoffen
Water en zon horen daar ook bij.

Je mag me aanspreken op: samenwerken met onze lokale ondernemers, bewoners, gebruikers en jong en oud, inspirerend durven denken en doen met lef, en kijken door en met een andere bril.