Bram Sommer

Bram Sommer - Beeld: Pascale Drent

Ook al ben ik een tamelijk nieuwbakken Zutphenaar, ik ben er trots op Zutphen mijn thuis te noemen en ik koester dan ook al enige tijd de wens om mij in te mogen zetten voor deze uitzonderlijke stad. Het raadslidmaatschap zou een prachtige invulling kunnen verschaffen aan deze ambitie. Bovendien zou ik via deze weg de gemeente en zijn inwoners nog beter kunnen leren kennen. Met gepaste trots vernam ik dat de Lijst Advies Commissie deze wens heeft beloond met de tweede plaats op de lijst, en ik hoop van harte op de steun van de kiezers om deze positie te verzilveren.

  • ZutphenTer introductie: mijn naam is Bram Sommer, 29 jaar oud, geboren in Amsterdam. Sindsdien heb ik op verschillende locaties gewoond, zowel in Nederland als in Frankrijk. De laatste jaren van mijn studie woonde ik in Parijs, waar ik mijn vriendin Marlise heb leren kennen. In 2016 keerden we terug naar Amsterdam, waar onze eerste dochter is geboren. In 2019 volgde de tweede dochter, we woonden toen in Haarlem. Dat we vervolgens naar de Achterhoek verhuisden mag geen toeval heten. Mijn oma woonde de afgelopen dertig jaar in Laren, en mijn schoonouders achtereenvolgens in Baak en Vorden. De omgeving ken ik, met name dankzij de racefiets, dan ook goed. De natuur en de historische karakters van de dorpen en steden hebben onze harten gestolen, en we hopen dan ook nog lang van deze omgeving te gaan genieten.   

Wat betreft mijn professionele achtergrond: Ik ben werkzaam in de energiesector als Public Affairs adviseur. Officieel ben ik in dienst bij een gespecialiseerd bureau in Den Haag, maar in de praktijk ben ik al tweeënhalf jaar gedetacheerd bij het havenbedrijf Rotterdam. Ik hoop dat mijn algemene kennis van klimaat en energie de fractie van pas komt, zeker met de opgaven waar de gemeente de komende jaren voor staat. Daarnaast zou ik mij in willen zetten voor cultuur, waar ik een grote liefde voor koester. De stad heeft op het gebied van kunst en muziek veel te bieden. Dit aanbod zou ik willen consolideren, en waar nodig versterken.   
Al met al hoop ik van harte dat jullie mij het vertrouwen geven om de tweede positie waar te maken.