Bram Sommer

Bram Sommer - Beeld: Pascale Drent

Ook al ben ik een tamelijk nieuwbakken Zutphenaar, ik ben er trots op Zutphen mijn thuis te noemen en ik koester dan ook al enige tijd de wens om mij in te mogen zetten voor deze uitzonderlijke stad. Het raadslidmaatschap is voor mij een prachtige invulling van deze wens. Via deze weg leer ik de gemeente en zijn inwoners nog beter kennen en hoop ik samen met hen Zutphen nog een stukje mooier te maken.

  • 31 jaar
  • Amsterdam
  • ZutphenTer introductie: mijn naam is Bram Sommer, geboren in Amsterdam. Sindsdien heb ik op verschillende plekken gewoond, zowel in Nederland als in Frankrijk. De laatste jaren van mijn studie woonde ik in Parijs, waar ik mijn vriendin Marlise heb leren kennen.

In 2016 keerden we terug naar Amsterdam, waar onze eerste dochter is geboren. In 2019 volgde de tweede dochter, we woonden toen in Haarlem. Dat we vervolgens naar de Achterhoek verhuisden is geen toeval. Mijn oma woonde de afgelopen dertig jaar in Laren, en mijn schoonouders achtereenvolgens in Baak en Vorden.

De omgeving ken ik, met name dankzij de racefiets, dan ook goed. De natuur en de historische karakters van de dorpen en steden hebben onze harten gestolen, en we hopen dan ook nog lang van deze omgeving te gaan genieten. Naast racefietsen houd ik ook van basketballen en lezen.

Wat betreft mijn professionele achtergrond: Ik ben werkzaam in de energiesector als Public Affairs adviseur. Officieel ben ik in dienst bij een gespecialiseerd bureau in Den Haag, maar in de praktijk ben ik constant buiten de deur bij klanten.

Ik hoop dat mijn algemene kennis van klimaat en energie de fractie van pas komt, zeker met de opgaven waar de gemeente de komende jaren voor staat. Daarnaast zou ik mij in willen zetten voor erfgoed, waar ik een grote liefde voor koester.

Al met al hoop ik van harte dat jullie mij het vertrouwen geven om uit deze raadsperiode te halen wat er te halen valt.