Benjamin Veuger

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Mijn naam is Benjamin Veuger en binnen D66 ben ik als fractievolger betrokken en denk ik mee bij belangrijke onderwerpen die spelen in gemeente Zutphen.

Opgegroeid in het vissersdorpje Bunschoten-Spakenburg, gestudeerd in Zwolle en Enschede. In Zutphen terechtgekomen omdat mijn toenmalige vriendin, nu vrouw, en ik wilden gaan samenwonen. Voor ons beiden was Zutphen het beste te bereiken, omdat ik toen in Zwolle woonde en mijn vrouw in Nijmegen.

Na een toeristisch bezoek aan dit Hanzestadje, waren we verkocht. Nu al meer dan 4 jaar met mijn vrouw Janneke en kat Loek woonachtig in deze prachtige gemeente.

  • 27 jaar
  • Zwolle
  • Warnsveld

In het dagelijks leven fiets ik naar mijn werk als beleidsmedewerker energietransitie bij gemeente Doesburg, een mooie route langs de IJssel en door het platteland. In mijn werk zet ik me in om Doesburg verder te helpen bij de energietransitie door o.a. isolatieaanpak en opwek van zonne-energie.

Als fractievolger bij D66 Zutphen blijf ik betrokken bij wat er speelt in de gemeente en denk ik mee over de thema’s die mij aangaan, zoals energie, biodiversiteit, duurzame mobiliteit, groene werkgelegenheid, zorg en wonen.

Als jongere heb ik gemerkt hoe moeilijk het is om een woning te vinden. Daarom wil ik de komende tijd mijn steentje bijdragen om de woningmarkt in Zutphen toegankelijker te maken en onze burgers te helpen die moeilijk aan een woning kunnen komen.

Daarnaast zet ik me graag in om Zutphen en Warnsveld te vergroenen samen met onze burgers en bedrijven. Zowel vergroening van het centrum en de wijken, duurzame opwek van energie als isolatie van huizen is van groot belang om met elkaar de gemaakte klimaatplannen te realiseren.

Ben je benieuwd naar wat een fractie zoal doet en wil je eens mee naar een fractieoverleg, laat het me dan weten via de link in het blokje rechts. Dan gaan we samen kijken wanneer we dit kunnen regelen!

Lievelingsplek in Zutphen (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in Zutphen is als je vanuit de Martinetsingel in het centrum door de tuinen en boomgaarden uitkijkt op de Walburgiskerk. Vooral in de lente en zomer ben ik hier graag.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Toegankelijkheid van de gemeente Zutphen voor inwoners en meer participatie van burgers bij besluiten of bij openbare vergaderingen
Aantrekkelijke bedrijven om te werken voor jonge mensen
Een evenwichtig woningaanbod voor jong én oud, met een grote en kleine beurs
Vergroenen van de binnenstad en wijken en duurzame opwek van energie
Sociaal gemeentebeleid