Reinier Otten

Beeld: Kees Klokman

Reinier Otten is sinds oktober 2023 penningmeester van D66 Zeist.

Reinier is werkzaam als financieel en operationeel directeur bij WePrevent. WePrevent is een jonge onderneming met flinke groeiambities. WePrevent levert live camera toezicht vanuit een meldkamer in Bulgarije. Reinier is verantwoordelijk voor de volledige operationele en financiële activiteiten van het bedrijf. 

Naast zijn werk bij WePrevent zet Reinier zich in als toezichthouder bij Stichting Dynamo Amsterdam. Dynamo is een brede welzijnsorganisatie o.a.  jongerenwerk, schuldhulpverlening, buurteams en voorscholen. Reinier is ook voorzitter van de audit commissie van Dynamo. 

  • 44 jaar
  • Groningen
  • Zeist
  • Hij/hem

Financieel management en Verandermanagement

Waarom kies jij voor D66?

Ik ben een aantal jaren geleden lid geworden van D66 omdat ik vind dat Nederland een nieuwe, meer vooruitstrevende richting in moet. De politiek moet hierin het voortouw nemen en het lef hebben om lastige keuzes te maken om de verandering te maken die nodig is voor een leefbare en gezonde toekomst voor ons allemaal. Het verhaal van D66 past precies in dit beeld van de toekomst en hier wil ik me graag voor inzetten. 

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij in het midden van de samenleving met ambitie en lef om problemen op een vooruitstrevende manier aan te pakken. Een partij die bereid is verantwoordelijkheid te nemen en compromissen te sluiten in het grotere belang. 

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

Ik heb geen favoriet boek, maar het laatste indrukkende boek dat ik gelezen heb is Revolusi van David van Reybrouck over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Van Reybrouck is een Belg en heeft daardoor de geschiedenis meer objectief kunnen opschrijven. Na mijn studie heb ik korte tijd in Indonesië gewoond, waar het verhaal ook veel persoonlijke herkenningspunten heeft.  De geschiedenis van Indonesië staat symbool voor veel problemen die doorwerken in het heden zoals het globale noorden versus het globale zuiden of gebrek aan inclusie. Prachtig boek, dat je kijk op de rol van Nederland in Indonesië zal veranderen.