Martine in ’t Veld, Algemeen bestuurslid D66 Zeist   

Beeld: eigen foto

Hoewel geen echte Zeisterse, heb ik vanaf de 3e klas lagere school tot en met de ‘middelbare’ in Zeist onderwijs genoten. 
Na een aantal jaren in hartje Utrecht gestudeerd en gewoond te hebben en wat omzwervingen, woon ik inmiddels al weer ruim 25 jaar met veel genoegen, in de oude dorpskern van het mooie Zeist.  
 
Als organisatie adviseur voor Kringloopcentrum Zeist, ben ik zowel betrokken bij duurzaamheidsvraagstukken, als ontwikkelingen in het sociaal domein. 
 
In mijn rol als bestuurslid van Rreuse, een Europese non profit organisatie, ben ik nauw betrokken bij relevante Europese wetgeving vanuit Brussel.  
 
Ik ben al jaren lid van D66 omdat ik geloof in de kernwaarden van deze partij. Als bestuurslid van D66 Zeist, wil ik met mijn medebestuursleden, onze leden nog meer binden en boeien en betrekken bij de ontwikkelingen in de mooie gemeente Zeist. 

  • 60 jaar
  • Oost- en -West Souburg (Zeeland)
  • Zeist
  • Zij/haar

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Hoewel Zeist veel mooie plekken heeft, is de Slotlaan een van mijn favorieten. Van een kopje koffie met een krantje bij de mooie boekhandel, tot een borrelplank met een wijntje en goed gezelschap, op een van de gezellige terrassen.  Uiteraard mag in dit lijstje niet ontbreken, een fijne wandeling in de bosrijke omgeving. 

Wat is je lievelingsboek (en waarom)?

Kate Raworth; Donuteconomie, 
Donuteconomie: In zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw uit, waarin Kate Raworth pleit voor het heroverwegen van de fundamenten van de economische wetenschap. In plaats van te focussen op de groei van de economie, zouden economen zich bezig moeten houden met vragen over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen op aarde toegang heeft tot hun basisbehoeftes, zoals voldoende te eten en onderwijs, terwijl we de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet beperken door het uitputten van ons ecosysteem.[3] Hiervoor is het volgens haar belangrijk om de economie circulair en distributief in te richten. (bron Wikipedia)