Angèle Welting

Beeld: Angèle Welting

Angèle Welting is al jaren actief binnen de vereniging van D66. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is ze wethouder voor D66 in Zeist.

  • 49 jaar
  • Amersfoort
  • Zeist
  • Zij/haar

We wonen in een gemeente met grote verschillen tussen rijk en arm. Ik wil de kansengelijkheid in Zeist vergroten. Zorgen dat elk kind een goede startpositie heeft en toegang kan krijgen tot elke school naar keus. Zorgen dat we een rechtvaardig bestaanszekerheid beleid voeren. En inzetten op participatie van elk inwoner in Zeist, in welke vorm dan ook (vrijwilligerswerk, een leertraject of betaalde baan), daar ga ik voor.

Daarnaast wil ik me graag inzetten voor de ondernemers van Zeist. Een levendig centrum, levendige winkelcentra in de wijken en kernen, het kan alleen met ondernemers die de ruimte krijgen om te ondernemen. Met elkaar kunnen we zorgen dat een bepaald voorzieningen niveau in elk wijk of kern te vinden is en dat mensen er graag winkelen. Daarbij zie ik ook kansen in de verbinding tussen cultuur en economie. Door lokale festivals en events kunnen ook de lokale horeca in Zeist floreren. Door creatieve verbindingen te leggen en ruimte te geven aan nieuwe initiatieven kan Zeist ook regionaal meer op de kaart gezet worden.

Lievelingsplek in Zeist

Het bankje op de heide vlakbij landgoed Heidestein. In de ochtend de zon zien opkomen als ik lekker ga wandelen met de hond. Het is ook een plek waar ik regelmatig een lekkere bootcamp les volg. Het is echt een plek waar de schoonheid van de natuur en actief zijn elkaar versterkt (in plaats van dat het elkaar in de weg zit).

Mijn favoriete boeken

Het leven van Pi. Geweldig geschreven, het blijft een mysterie wat nu echt gebeurd is of niet.
De zwarte met het witte hart van Arthur Japin. Een prachtig boek dat inzicht geeft in de zoektocht van mensen naar hun culturele en etnische identiteit.

Wat betekent D66 voor jou?

Je realiseren dat je plek in de maatschappij niet alleen aan je eigen succes te danken is, maar ook aan de kansen die je hebt meegekregen in het leven. Dat onderwijs daarom zo belangrijk is en dat we moeten zorgen voor kansen aan de voorkant in plaats van deze te compenseren aan de achterkant.
En dat je soms impopulaire maatregelen moet durven nemen of voor de troepen uit moet lopen, omdat er een groter belang is dan het individu of het hier en nu. Keuzes durven maken voor de toekomst, dat is voor mij D66.