“Zwerfvuil komt niet van de kaboutertjes”

D66 Westland heeft ook dit jaar meegedaan aan World Clean Up Day op zaterdag 18 september 2021. Een klein maar gedreven team ging in Naaldwijk de straat op om het Dreespark en de omliggende straten te ontdoen van zwerfvuil.

“Onze fractie draagt graag een steentje bij aan het schoonhouden van de openbare ruimte”, zegt fractievoorzitter Benjamin Hofland, “en het is natuurlijk een kleine moeite om iets op te rapen en in de prullenbak te gooien.”

Het D66-team haalde toch nog drie zakken zwerfvuil van de straat en uit het groen. Benjamin Hofland: “Het viel op dat er in een goed onderhouden park met voldoende prullenbakken als het Dreespark toch nog aardig wat plastic en sigarettenpeuken te vinden waren. Dat moet je in dat mooie Dreespark niet willen. Voordat plastic is afgebroken zijn we 100 jaar verder.”

Zwerfvuil blijft een groot probleem, ondanks acties als World Clean Up Day. Fractievoorzitter Hofland: “Laten we eerlijk zijn, zwerfvuil komt niet van de kaboutertjes en het valt ook niet spontaan uit de lucht. Wij als Westlanders zijn er verantwoordelijk voor. Als iedereen zijn afval gewoon in een van de vele prullenbakken gooit of in zijn zak stopt en het thuis weggooit, dan is het probleem zo opgelost.”

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.