Mark Tasche

Mark Tasche – Raadslid - Beeld: D66SV

De afgelopen jaren ben ik zelf via de Vereniging Nieuwersluis veel meer betrokken geraakt bij de lokale politiek. Zelf wonen wij al meer dan 30 jaar in de Stichtse Vecht, eerst 9 jaar in Vreeland, daarna 20 jaar in Breukelen en nu in Nieuwersluis. In al die jaren ben ik altijd lokaal betrokken geweest, zoals bijvoorbeeld als bestuurslid bij de hockeyvereniging.

  • 61 jaar
  • Hengelo (ov)
  • Nieuwersluis
  • Hij/hem

Het programma van de D66 spreek mij aan, maar vooral ook de nieuwe groep die het samen met Peter van Dam waar moet gaan maken.

Ik sta voor een invulling van het gemeenteraadslidschap waarbij je actief, gezien en aanspreekbaar de schakel bent tussen de inwoners en gemeente. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Nieuwersluis, mijn huidige woonplaats.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze gemeente staat NU voor hele grote keuzen. Doen we mee aan de noodzakelijke nieuwe woningambitie en de uitdagingen van de energietransitie en geven we daarmee vorm aan onze eigen toekomst. Of zijn we overal tegen en denken we dat, door onze hoofd in het zand te steken, morgen alles vanzelf beter wordt, doordat iemand anders het wel voor ons oplost.

Ik wil graag met alle inwoners actief vormgeven aan onze toekomst.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ontwikkelen van plannen om 2500 tot 3000 nieuwe woningen te realiseren in Stichtse Vecht met name rond OV-knooppunten en met volledige inachtneming van de cultuur-historische waarden van onze kernen
  • Een enorme impuls geven aan het isoleren van alle gebouwen in Stichtse Vecht en in het bijzonder alle overheidsgebouwen, scholen (incl. ventilatie) en woningen van de woningbouwstichtingen.
  • Realiseren van zonnepanelen op 1000+ grote daken met minimaal 160 panelen per dak (20% van onze RES-doelstelling)

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de mogelijkheid om actief vorm te geven aan onze eigen toekomst.