Vacature politiek adviseur –
Gemeenteraadsfractie D66 Rotterdam

Van je interesse in de politiek je werk maken. Middenin het centrum op het prachtige stadhuis. Geen dag is hetzelfde. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam. Werken in een dynamische omgeving aan een groen, levendig en sociaal Rotterdam. Het coalitieakkoord ‘Eén stad’ uitdragen voor alle Rotterdammers. Nieuwsgierig? Check dan onze vacature!

Functieomschrijving

Je functie is afwisselend, variërend van politiek inhoudelijk tot organisatorisch en communicatief. Het werk kan hectisch en chaotisch zijn. Als politiek adviseur help je raadsleden bij hun werkzaamheden in de gemeenteraad en zorg je ervoor dat de raadsleden weten waar zij aan toe zijn. Samen met de raadsleden bereid je de debatten in de raad voor, schrijf je moties en schriftelijke vragen en ontwikkel je nieuwe politieke initiatieven en ideeën. Daarnaast volg je ontwikkelingen in de stad op de voet en zorg je ervoor dat D66 zowel op klassieke als nieuwe media positief zichtbaar is. In je functie krijg je volop de vrijheid voor eigen creatieve inbreng!

Wat vragen wij van jou?

●       Je hebt affiniteit hebt met de (lokale) politiek, Rotterdam en D66;
●       Je hebt een HBO of WO-opleiding;
●       Je beschikt over een vlotte pen en goede communicatieve vaardigheden;
●       Je kunt snel en goed relaties opbouwen: met de pers, binnen het stadhuis en bij D66;
●       Je ziet profileringskansen en pakt deze succesvol op;
●       Je bent stressbestendig, kunt goed overzicht houden, kan snel schakelen en bent je bewust van je politiek-bestuurlijke werkomgeving;
●       Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat complexe vraagstukken te doorgronden;
●       Je hebt interesse in ruimtelijke thema’s (pré);
●       Je bent net zo flexibel in je werktijden als wij, wat betekent op regelmatige basis in de avonden werken.

Waar kom je terecht?

Je werkt op het stadhuis  aan de Coolsingel, het politieke hart Rotterdam. Thuiswerken is in overleg mogelijk. D66 Rotterdam is met vijf zetels vertegenwoordigd in de Rotterdamse gemeenteraad.
Samen met de fractiemedewerkers vormt de fractie een hecht team. Het fractiebureau, bestaande uit verschillende fulltime en parttime medewerkers, ondersteunt de fractieleden inhoudelijk en coördineert het reilen & zeilen van de fractie.

Wat bieden wij jou?

●       Een uitdagende functie in een dynamisch politieke omgeving;
●       Salaris op basis van de CAO voor gemeentepersoneel (CAR-UWO), schaal 9;
●       Dienstverband voor 36 uur per week met een looptijd van een jaar en met uitzicht op verlenging.

Ik wil deze baan!
Solliciteren kan tot 4 juli door een CV + (korte) motivatiebrief te sturen naar [email protected]  Gesprekken vinden plaats op woensdag 6 juli.