Stage lopen bij D66 Rotterdam?

Van je interesse in de politiek je stageplek maken. Middenin het centrum van Rotterdam op het prachtige stadhuis. Bij de fractie D66 Rotterdam is er vanaf 1 februari 2024 de mogelijkheid om als stagiair(e) mee te lopen in de politieke processen.

Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam door stage te lopen in een dynamische omgeving. Waarin we werken aan een groen, levendig en sociaal Rotterdam.
Je stage is afwisselend, variërend van politiek inhoudelijk tot organisatorisch en communicatief. Jouw stage kan hectisch en chaotisch zijn. Je helpt onze raadsleden en fractiemedewerkers bij hun werkzaamheden in de gemeenteraad en zorgt ervoor dat de raadsleden weten waar zij aan toe zijn. Samen met de raadsleden en fractiemedewerkers bereid je de debatten in de raad voor, schrijf je moties en schriftelijke vragen en ontwikkel je nieuwe politieke initiatieven en ideeën.

Jij als stagiair stelt kort na aanvang een projectplan op waarin je jouw leerdoelen in overeenstemming brengt met de onderwerpen van de fractie D66. Het plan wordt met een van de raadsleden en met een fractiemedewerker besproken. Jij voert het plan uit en wij zullen je hierbij begeleiden.
Gezien de aard van de werkzaamheden zijn stageplaatsen vooral interessant voor studenten in disciplines als bestuurskunde, economie (overheidsfinanciën), politicologie, bestuursrecht en beleidswetenschappen, maar we staan open voor alle studierichtingen en opleidingsniveaus.

Een stage bij D66 Rotterdam is geschikt voor studenten die graag meedenken over politieke onderwerpen en interesse hebben in lokale overheid, politiek en samenleving. Daarnaast hou je ervan om in een dynamische omgeving te werken, toon je initiatief en kom je met eigen ideeën op politiek of maatschappelijk terrein. Lid zijn van D66 is geen must, wel een pré. Op affiniteit met onze politieke waarden kan je tijdens je sollicitatiegesprek worden bevraagd.

Waar kom je terecht?

Je werkt op het stadhuis aan de Coolsingel, het politieke hart Rotterdam. D66 Rotterdam is met vijf zetels vertegenwoordigd in de Rotterdamse gemeenteraad.
Samen met de fractiemedewerkers vormt de fractie een hecht team. Het fractiebureau, bestaande uit verschillende fulltime en parttime medewerkers, ondersteunt de fractieleden inhoudelijk en coördineert het reilen & zeilen van de fractie.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende stage in een dynamisch politieke omgeving.
Een stage vergoeding van maximaal € 460,– per maand.

Heb je belangstelling voor een stage bij D66 Rotterdam, stuur ons je CV en een korte motivatie uiterlijk 2 januari 2023.
Je kunt dit zenden naar [email protected].

De aanvraag van een VOG maakt deel uit van onze sollicitatieprocedure.