In de bres springen voor dakloze EU-arbeidsmigranten. 

Tijdens de bespreking van het nieuwe actieplan om dakloze Rotterdammers te ondersteunen, heeft D66-raadslid Fatih Elbay benadrukt dat er extra aandacht moet zijn voor dakloze EU-burgers. Hoewel het initiatief gebaseerd is op een aantal sterke pijlers en belangrijke aspecten heeft overgenomen uit landelijke actieprogramma’s, ontbreekt een concrete invulling om dakloze EU-burgers beter te kunnen helpen.

Geen enkele groep mag over het hoofd worden gezien, dat was het hoofdargument voor de eerder aangenomen D66-motie: ‘Maak je hard tegen dakloosheid, tijd voor een inclusief beleid’. Deze motie dient mede te zorgen voor een inclusieve opvang, waar iedereen zich veilig hoort te voelen. 

D66-raadslid Fatih Elbay: ”Je ziet in meerdere steden dat EU-arbeidsmigranten door allerlei oorzaken op straat belanden. In plaats van deze mensen als probleem of overlast veroorzaker te zien, wil ik ze vooral steunen en helpen naar een betere situatie met perspectief op de toekomst. Dat moet de inzet zijn van de landelijke programma’s en het actieplan in Rotterdam.”