Evenementenstad Rotterdam

“Tijdens de afgelopen gemeenteraad heeft D66 samen met andere partijen een initiatiefvoorstel ingediend, waarbij evenementen in het zonnetje worden gezet en gaan bijdragen aan het welzijn van Rotterdammers.”

Rotterdam, een stad vol energie en diversiteit, staat bekend om zijn toonaangevende evenementen die jaarlijks duizenden bezoekers aantrekken. Van het North Sea Jazz Festival tot de Rotterdam Marathon, deze evenementen zijn een integraal onderdeel van de stad en brengen mensen van alle achtergronden samen. Maar laten we eerlijk zijn, het organiseren van evenementen is geen gemakkelijke taak. Het vergt tijd, geld en inspanning van vele partijen om alles soepel te laten verlopen. Het is daarom van cruciaal belang dat we onze inspanningen bundelen en ervoor zorgen dat elk evenement in Rotterdam een succes wordt.
Met ons initiatiefvoorstel willen we de levendige en bruisende stad bevorderen door het belang van elke Rotterdammer te benadrukken bij het organiseren van evenementen. We willen ervoor zorgen dat evenementen niet alleen aantrekkelijk zijn voor bezoekers, maar ook voor de lokale bevolking. Ons voorstel omvat het betrekken van bewoners bij de planning en uitvoering van evenementen, het ondersteunen van lokale ondernemers en het aanmoedigen van duurzame initiatieven. We willen ervoor zorgen dat evenementen niet alleen een positieve impact hebben op de economie, maar ook op het milieu en de levenskwaliteit van de inwoners van Rotterdam. Samenwerken en maatwerk leveren om van Rotterdam een nog levendiger en bruisendere stad te maken, waar evenementen niet alleen iets zijn om trots op te zijn, maar waar ze ook bijdragen aan het welzijn van alle Rotterdammers.