Elke Rotterdammer mee laten doen, dat is het doel

Vorige week zijn Chantal en Said geïnstalleerd als wethouder, werd Agnes fractievoorzitter, Fatih vice-fractievoorzitter en hebben we de portefeuilles herverdeeld binnen de fractie. Een hele hoop
veranderingen in een korte tijd, dus! Gelukkig kan ik vol enthousiasme zeggen dat mijn (niet zo nieuwe) portefeuilles me enorm aan het hart gaan. En dat de rode draad van mijn raadslidmaatschap nog steeds de
bevordering van radicale kansengelijkheid is. Of het nu gaat om het onderwijs, cultuur of werk & inkomen – zorgen dat elke Rotterdammer gelijkwaardig mee kan doen, is waar ik me hard voor maak.

Mbo in the picture

De portefeuilles die ik onder mijn hoede zal nemen zijn Werk & Inkomen, Onderwijs, Cultuur, Haven, Horeca, Toerisme en Economie. Op het gebied van werk en inkomen wil ik me vooral toeleggen op de kansen die het mbo biedt aan jongeren en Rotterdammers die nu de
aansluiting met de arbeidsmarkt missen. We laten daar veel te veel mogelijkheden liggen. Als we mensen een toekomst willen geven, is werk toch het beste. De energietransitie betekent voor heel veel mensen perspectief op werk tot tenminste 2040/2050 en een zeker
inkomen. Rotterdam heeft een jonge bevolking en enorm potentieel. We moeten als stad daarop inzetten en deze jongeren opleiden. De installatiebedrijven zitten te springen om kundig personeel. Ik wil ervoor zorgen dat het zichtbaar is voor mensen waar de kansen
liggen en dat we ze als gemeente ook naar die kansen leiden.

Ruimte voor de horeca

Waar ik ook mee aan de slag ga, is de ruimte voor bijvoorbeeld horecaondernemers. Door de coronacrisis zijn zij enorm achteruit gegaan in inkomen. De overheidssteun was goed, maar voorlopig is van de meesten de spaarpot nog leeg. Daarom vind ik dat we de
ondernemers deze zomer de ruimte moeten geven. De terrassen mogen wat mij betreft wat groter blijven. Simpelweg omdat de winter zeer onzeker wordt. Men kan zeggen: “Dat is het ondernemersrisico”, maar ik zeg, regeren is vooruitzien. Nu de ondernemers extra
mogelijkheden bieden, betekent straks minder kans op een zware winter voor de horeca.