Rotterdam na de komma
Op 22 juni vond de netwerkbijeenkomst ‘Rotterdam na de Komma’ plaats. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst en de gemeente organiseerden deze bijeenkomst om het gesprek aan te gaan, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.
De middag begon met een welkomstwoord van de wethouder samenleven, Faouzi Achbar. Hij sprak over het belang van in gesprek blijven en vooral ook zien wat doorwerking betekent. Rabin Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, benadrukte dat de sleutel tot herstel ligt in onderwijs, onderwijs en nog eens onderwijs.
Joan Nunnely vertelt: “De bijeenkomst was een moment van eenheid, waarop we ons realiseerden dat heel Nederland vertegenwoordigd moet zijn in deze gesprekken. De sprekers benadrukten keer op keer dat herstel en erkenning niet alleen een verantwoordelijkheid is van de nazaten van tot slaaf gemaakten, maar van ons allemaal. Dit gezamenlijke verleden beïnvloedt nog steeds de structuren van onze samenleving en de manier waarop wij met elkaar omgaan. Onderwijs is wat D66 betreft de brug naar een meer inclusieve en rechtvaardige toekomst, waarin we leren van onze geschiedenis om de fouten van het verleden niet te herhalen.”