Een eerbetoon aan voormalig burgemeester Bram Peper

In de gemeenteraadsvergadering van 29 september diende D66 samen met zes partijen een motie in om de Straatnamencommissie de mogelijkheid te laten onderzoeken een straat, plein, brug of wellicht een steegje naar Bram Peper te vernoemen. Dat steegje is een knipoog naar een uitspraak van Peper om ooit slechts een zeer klein steegje naar hem te vernoemen.

Tim de Haan refereerde bij het indienen van deze ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ aan de soms wat ingewikkelde relatie die de stad en de Coolsingel met Peper heeft gehad. Mede met de toenmalige D66 fractievoorzitter Mea van Ravesteyn-Kramer die de commissie voorzat die onderzoek deed naar de zogenaamde bonnetjesaffaire. Het denken over Peper is met het verstrijken van de jaren echter milder geworden, met meer waardering voor de rol die de oud burgemeester speelde in de transformatie van onze stad. Van een haven- en werkmansstad naar de hedendaagse metropool.

Wethouder Karremans omarmde de motie en gaf aan in gesprek met de familie en overleg met de Straatnamencommissie te kijken naar een geschikte plek en een geschikt moment.    
Morgen ligt er echter nog geen nieuwe brug over de Maas, net zomin als dat een straat (of brug) de naam van Peper dan draagt.