Draagvlak voor verduurzaming ontstaat in de wijk

De verduurzaming van Rotterdam is een grote opgave waar zowel in de raad als in de wijk aandacht aan wordt besteed. Het is daarbij cruciaal om in gesprek te blijven met de bewoners. D66-burgerraadslid Pelle Meurink was daarom bij de Watermarkt op het Noordereiland, om in gesprek te gaan met bewoners en te horen over de mooie initiatieven die daar plaatsvinden.

In gesprek op de Watermarkt

D66 vindt verduurzaming bijzonder belangrijk, maar misschien wel belangrijker is dat de bewoners ook onderdeel van die stap zijn. Een wijkinitiatief van het Noordereiland is daarom bezig geweest met de Klimaat Kade Tafels om zo samen met de wijk een plan op te stellen hoe het Noordereiland klaar gemaakt kan worden voor de toekomst. Om die reden ging Pelle in gesprek met de jongeren van de wijk, om te luisteren naar hoe zij kijken naar het klimaat en welke stappen zij nemen als jongeren.

Hoe nu verder?

“Dit initiatief is er een waarvan je eigenlijk wilt dat in heel Rotterdam plaatsvindt”, aldus Pelle. “Ik ga daarom kijken wat ik kan doen om dit positieve draagvlak verder te brengen. Voor D66 is het van belang dat we samen klimaatverandering aanpakken en zo het leven van Rotterdammers prettiger maken en houden. Kortom, genoeg te doen!”