Mireille Frerejean-Uileman
Vanaf mijn geboorte heb ik in Beemster gewoond, vlak over de Beemsterbrug in Zuidoostbeemster. Mijn hele jeugd heeft zich in Purmerend en de Beemster afgespeeld. Ik zat er op school, ik sportte er, had er mijn eerste bijbaantje en had er mijn vriendinnen.
Tijdens mijn studie en eerste werkzame jaren heb ik wat andere woonplaatsen uitgeprobeerd, maar Purmerend bleef trekken. In 2007 ben ik teruggekomen naar Purmerend. Eerst om te werken op een aantal middelbare scholen, vijf jaar later ben ik hier weer komen wonen.
In de 20 jaar dat ik in het onderwijs heb gewerkt, heb ik gezien op welke manieren mensen buitenspel kunnen worden gezet: beperking, huidskleur, afkomst, opleidingsniveau, genderidentiteit, religie en seksuele voorkeur zijn redenen voor anderen om mensen minderwaardig te achten. Niets is minder waar: we zijn allemaal verschillend, daardoor heeft iedereen kwaliteiten die een ander niet heeft. We vullen elkaar aan, we hebben iedereen nodig.
Omdat iedereen belangrijk is, maak ik mij sterk om iedereen bij de maatschappij te betrekken.
Ik was eerder actief betrokken bij diverse initiatieven tegen stille armoede en doe veel vrijwilligerswerk. Sinds 2018 ben ik mij meer bezig gaan houden met toegankelijkheid en inclusie: mijn ideaal is een maatschappij waarin iedereen een rol heeft en zo actief mogelijk bijdraagt aan de samenleving. Een maatschappij waarin iedereen meetelt en iedereen er toe doet.
Omdat iedereen belangrijk is, maak ik mij sterk om iedereen bij de maatschappij te betrekken.
Vanaf 1 januari 2022 gaan Purmerend en Beemster samen verder. Het is mijn ambitie om van de nieuwe gemeente Purmerend een toegankelijke gemeente te maken, waarbij iedereen mee kan doen. Met mijn achtergrond in het onderwijs, mijn inspanningen voor Totaal Toegankelijk Purmerend en ervaring met het leven met een visuele beperking heb ik de kennis, het netwerk en de ervaring om Purmerend een toegankelijke gemeente te maken voor al onze inwoners.
Een nieuw begin
Samen verder, Purmerend en Beemster