Rick Hollander

Meer over Rick

Rick Hollander - Portret van Rick Hollander Beeld: D66 Purmerend

Rick is sinds 2022 commissielid voor D66 in de gemeenteraad van Purmerend.

  • 32 jaar
  • Purmerend
  • Purmerend

Geboren en getogen in Purmerend, opgegroeid in een stad onder de rook van de hoofdstad van Nederland. Gestudeerd buiten de stadsgrenzen, maar altijd weer teruggekeerd naar huis in Purmerend. Al vanaf jongs af aan heb ik de behoefte gehad om betrokken te zijn bij de maatschappij. Stiekem begon voor mij toen al het gedachtegoed van D66 tot mij door te dringen. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Wees er voor de mensen om je heen, hoe goed of slecht iemand het ook heeft. We zijn er voor elkaar, maar ook met elkaar.

Op jonge leeftijd begon ik vrijwilligerswerk te doen, waar ik de liefde heb ontwikkeld voor het zorgen voor mensen, voor het klaar staan voor de kwetsbare doelgroepen in de maatschappij. Als kleinzoon van een huisarts en een zorgmedewerkers was het dan ook niet verwonderlijk dat ik verpleegkundige wilde worden. Het zorgen voor de medemens, maar ook ervoor zorgen dat de medemens zelfredzaam zou worden of blijven na een moment van (ernstige) ziekte of leren omgaan met een chronische ziekte.

Ondanks goede toegang tot de gezondheidszorg komt het nog te vaak voor dat groepen binnen de maatschappij niet in staan zijn om een gezonde leefwijze te creëren voor zichzelf. Dit leidt helaas in deze tijd ook nog tot vervelende neveneffecten. De kans op onderwijs en het  uiteindelijk vinden van een goede baan neemt af, waardoor een goede toekomst soms niet te garanderen is. Ik vind het dan ook belangrijk dat we ons bezig houden met het echte probleem: preventie en voorlichting. Ervoor zorgen dat de Nederlanders weet wat gezondheid in houdt en zorgen voor een gezonde leefwijze. Vanuit mijn werk als verpleegkundige heb ik te vaak gezien hoe chronische ziekten kunnen zorgen voor grote barrières, ook op sociaal economisch vlak.

Vanuit bovenstaande gedachten en mijn basisfilosofie om er te zijn voor iedere persoon op de manier waarop het voor hen het beste past ben ik lid van D66 en actief binnen Purmerend. Door mijn achtergrond zet ik mij in voor onderwerpen binnen het sociaal domein, de zorg, inclusiviteit, maar ook zorgdragen voor een veilige gemeente. Ik vind het ook belangrijk dat jongeren betrokken zijn bij de politiek, dat ze het begrijpen, maar ook terug zien komen wat voor hen belangrijk is.

De komende raadsperiode wil ik mij heel graag inzetten voor de onderwerpen die dicht bij mij liggen. Voor de gezondheidszorg en voor de veiligheid in en om de stad. Vanuit mijn werk heb ik hier veel mee te maken. Met mijn kritische blik, met mijn voelsprieten in de verschillende wijken en dorpskernen van Purmerend en Beemster wil ik een goede vertegenwoordiger zijn voor onze inwoners op dit gebied. Ik wil mij inzetten om de problemen in de lokale jeugdzorg en GGZ de komende jaren op te lossen. Ik wil ervoor zorgen dat onze zorgmedewerkers meer waardering krijgen, alsmede alle mantelzorgers in Purmerend en Beemster. Ook vind ik het belangrijk dat we in een veilige gemeente leven. Dat bereiken we door in te zetten op preventie en op tijd problemen signaleren. Daarom moet de wijkagent en de jeugdwijkagent een centrale rol krijgen en behouden in de wijken. Ook moeten we jongeren veel meer de kans geven om hun activiteiten op de juiste plekken uit te voeren. Dit kunnen we alleen samen doen.