Mark Intres

Meer over Mark

Mark Intres - Portret van Mark Intres Beeld: D66 Purmerend

Mark is sinds 2021 fractievoorzitter en raadslid voor D66 in de gemeenteraad van Purmerend.

  • 43 jaar
  • Amsterdam
  • Purmerend

Een samenleving waarin we allemaal vrij zijn, naar eigen vermogen kunnen meedoen, onze talenten en kansen kunnen benutten en een groene toekomst hebben. Het zijn waarden die voor D66’ers heel vanzelfsprekend zijn, maar niet voor iedereen. Want kijk maar om je heen: niet iedereen vindt gelijke kansen belangrijk, het recht om jezelf te kunnen zijn of het klimaat. De waarden die wij belangrijk vinden, vragen elke dag om onze inzet.

Mijn naam is Mark Intres (1981) en ik woon vrijwel mijn gehele leven al in Purmerend. Een gemeente waar het prettig wonen is. Ik ben opgegroeid in de Purmer-Noord, ging hier naar school, deed er aan judo en ging naar de Muziekschool, ik heb krantenwijken gelopen en pizza’s bezorgd. Toen ik 19 was, was er nauwelijks een straat in de stad waar ik nog niet was geweest. Ik woon nu met veel plezier in de Gors met mijn echtgenote en twee kinderen, die inmiddels naar de middelbare school gaan.

Mijn eigen talenten zijn schrijven en vertellen. Ik wilde altijd journalist worden, werd dat ook en stapte later over naar de overheidscommunicatie. Ik heb gewerkt voor verschillende gemeenten en werk nu voor de Metropoolregio Amsterdam, een samenwerkingsverband van 35 overheden.

Als oud-journalist en communicatieprofessional besef ik zeer de impact die woorden kunnen hebben. De pen is machtiger dan het zwaard, woorden creëren werkelijkheden. Dat geldt natuurlijk zeker in de politiek. Met de juiste woorden kun je dingen in beweging krijgen, veranderen of juist tegenhouden.

Als je vindt dat de waarden van D66 het nodig hebben om luid en duidelijk gehoord te worden, dan kun je daar zelf iets aan doen. Door D66 te stemmen. Door mee te denken over ontwikkelingen in onze gemeente. Of door zelf politiek actief te worden. Ik doe dat sinds 2010, eerst als lid van het afdelingsbestuur, daarna als gemeenteraadslid en commissielid en nu als lijsttrekker. Het politieke werk doe ik met veel plezier. Omdat ik weet dat onze inzet nodig is en we resultaten boeken. Dat geeft mij veel voldoening.