Edwin Paarlberg

Edwin Paarlberg - Portret van Edwin Paarlberg Beeld: D66 Purmerend

Al jaren ben ik politiek geïnteresseerd. Ik heb nu de stap genomen om mijzelf actief in dienst te stellen voor de burgers van Beemster en Purmerend. Met mijn vrouw en vier kinderen woon ik nu acht jaar in de Beemster, daarvoor woonden wij lange tijd in Purmerend Wheermolen.

Veel Beemsterlingen kijken met argwaan naar de aanstaande fusie. Als raadslid ga ik mij inzetten om een duurzame brug te bouwen tussen Purmerend en Werelderfgoed de Beemster, zodat we vruchtbaar kunnen samengaan zonder de identiteiten te verliezen die ons uniek maken. Een dergelijke ambitie sluit naadloos aan bij de kernwaarden van D66. De leefbare stad samen met de levendige polder.

Als musicus, orkestleider en componist ben ik al jaren actief in de regio. Ik heb mogen ervaren dat er weinig dingen zo kunnen verbinden als muziek. Om die reden ben ik heel blij met de ambities van D66 als het gaat om kunst en cultuur. En als docent op het Conservatorium van Amsterdam weet ik hoe belangrijk het is dat er geïnvesteerd wordt in goed onderwijs.

D66 Purmerend/Beemster is een hele serieuze en ambitieuze fractie die maar een doel voor ogen heeft: het beste voor de burgers van de fusiegemeente Purmerend/Beemster. Ik wil daar als raadslid heel graag aan bijdragen.

Edwin Paarlberg

Beeld: D66 Purmerend