Statenlid Erwin Kamp ging tijdens het zomerreces 6x op stage

Beeld: Erwin Kamp

Tijdens het zomerreces staat het Statenwerk op pauze. Statenlid Erwin Kamp besluit elk jaar zijn vrijgekomen tijd nuttig te besteden door stage te lopen. Zo liep hij dit jaar mee op 6 verschillende plekken om te kijken wat er in de provincie speelt. Lees hier over zijn 6 stages van agelopen zomer:

Stage 1: Grebelinie

Als eerste liep Erwin mee met Jan Morren die prachtig kan vertellen over de Grebbelinie en het museum. Een zorg voor de toekomst is of er voldoende vrijwilligers blijven en de kosten voor onderhoud van de loopgraven.

Beeld: Erwin Kamp

Stage 2: molenaar

De tweede stage was meelopen met molenaar Joop Boekweit in Cothen. In augustus worden de nieuwe roeden geleverd, waardoor de molen in november weer draait. Met hulp van ⁦⁦⁦de provincie Utrecht en door crowdfunding is €100.000,- samen gebracht.

Beeld: Erwin Kamp

Stage 3: Imkerechtpaar

Stage 3 was meelopen met Imkerechtpaar Bram en Thea Zandvliet op landgoed Parc Broekhuizen in Leersum. De Bijen en biodiversiteit lijden onder de pesticiden die worden gespoten. Het provinciebestuur is belangrijk in het stoppen hiervan.

Beeld: Erwin Kamp

Stage 4: parkmanager

Als vierde liep Erwin mee met Parkmanager ⁦Eelco Stienstra van ⁦Recreatie Centra Nederland Het Grote Bos in Doorn. Dit voorjaar is er een nieuwe receptie geopend. Er zijn veel investeringen gedaan in duurzaamheid en er is aandacht voor de sociale kant van ondernemen.

Beeld: Erwin Kamp

Stage 5: voedselbank

Zijn vijfde stage was bij de voedselbank met Tiny Roos van de Diaconie Immanuelkerk in Amersfoort. Maar liefst 120 huishoudens worden iedere vrijdag van een voedselpakket voorzien en kunnen hier ook terecht voor een luisterend oor.

Beeld: Erwin Kamp

Stage 6: Bloemencorso Leersum

De laatste stage was bij het opbouwen van de praalwagens voor het Bloemencorso Leersum met voorzitter Judith Hoogendoorn en Martine Loef. Fantastische inzet door zoveel vrijwilligers. 71 jaar geleden gestart met versierde fietsen. Belangrijk immaterieel erfgoed om te behouden.

Beeld: Erwin Kamp