Goede, stabiele verkiezingsuitslag in Groninger gemeenten

Na een spannende uitslagenavond weten we inmiddels dat D66 een goed resultaat heeft behaald bij de verkiezingen voor de verschillende gemeenteraden in onze provincie. We deden mee in Westerkwartier, Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal, Oldambt en Veendam, en hebben in al deze gemeenten tenminste ons vorige aantal zetels weten te behouden. Een mooie prestatie en beloning voor alle vrijwilligers die zich hiervoor de afgelopen maanden hard hebben ingezet!

Zetelwinst in Westerkwartier, behoud in andere gemeeenten

In Westerkwartier wisten we ons zetelaantal te verdubbelen van één naar twee, mede met dank aan de tot beste raadslid verkozen Rogier van ‘t Land. In Groningen behouden we de vijf zetels uit de vorige periode. Ook voor Midden-Groningen geldt dat we stabiel blijven: twee raadsleden zullen daar zitting nemen in de gemeenteraad. In Stadskanaal en Oldambt was het nog even spannend of we onze huidige zetel zouden behouden, maar dat is uiteindelijk gelukt. Een eervolle vermelding is er tenslotte voor Veendam, waar we een mooie kiezerswinst boekten. Dit vertaalde zich helaas niet in een nieuwe, tweede zetel, maar geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Klaar om onze plannen
te verwezenlijken

Als provinciale afdeling zijn we trots op de uitslagen in de Groninger gemeenten. Fractievoorzitter in Provinciale Staten Peter Gerrits: ‘’Overal zijn vrijwilligers enorm aan de slag geweest om iedereen bekend te maken met onze plannen en ideeën. Dat is gelukt en we staan klaar om onze ideeën samen met andere partijen te verwezenlijken.’’ D66 kijkt uit naar de komende vier jaar en we verwachten dat we ook dan weer het verschil kunnen maken voor de inwoners van onze gemeenten met een focus op goed onderwijs, betaalbare woningen en een groene toekomst.