Stel aanpak stikstof snel op

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aan de gang te gaan met de gestelde stikstofdoelen, niet weer eindeloos praten. Dat doen we al meer dan 30 jaar en een wezenlijke verbetering van de stikstof emissies heeft tot nu toe niet plaatsgevonden. 

D66 heeft als enige partij in de gemeenteraad tegen een VVD-motie gestemd die oproept om nog eens te gaan praten over de stikstofplannen. Volgens Frederik van Lookeren Campagne hebben de boeren er meer aan dat de provincie Drenthe samen met de boeren direct aan de slag gaat met de gebiedsaanpak. Dan krijgen de boeren pas duidelijkheid voor hun bedrijf en hun toekomst. 
Voor de vergadering van de raad begon hielden een tiental boeren een vriendelijk demonstratie met hun tractoren en gaven ze een brief aan burgemeester Smid.
‘De discussie over de uitstof van stikstof loopt al tientallen jaren en heeft geen wezenlijke verbetering gegeven. De presentatie van het kabinet is ongelukkig en de kaart heeft niet de gewenste duidelijkheid gegeven Dit komt mede doordat een aantal grote bedrijven in de agro-industrie zich met een sterke campagne fel verzetten tegen de inkrimping van de veestapel, omdat die ingaan tegen hun eigen belangen, aldus de D66 fractie.