Frederik van Lookeren Campagne

Frederik van Lookeren Campagne, D66 Noordenveld - Lijsttrekker D66 Noordenveld Beeld: D66

Fractievoorzitter

  • 67 jaar
  • Pijnacker
  • Norg
  • Hij/hem

Onze gemeente staat in de komende jaren voor grote uitdagingen. Hoe gaan we om met de klimaatcrisis? Willen we groeien door de bouw van meer woningen en welke aanpassingen in het verkeer zijn dan noodzakelijk? En zeker ook hoe we omgaan met de jeugdzorg en het betaalbaar houden van het sociaal domein. De keuze die D66 daarin maakt moeten volgens mij gemaakt worden met een goed oog voor de kwetsbaren in onze gemeente, maar zeker ook voor de generaties na ons. Dat is soms ongemakkelijk voor de huidige inwoners, maar noodzakelijk voor de toekomst. D66 is voor mijn de partij die het evenwicht hierin weet te vinden.  Dat geluid wil ik versterkt laten klinken in de gemeenteraad van onze gemeente, met soms een net even een andere invalshoek dan andere partijen of kiesverenigingen.

Contact

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Samen met inwoners huizen te bouwen voor jongeren en Noordenveld klaar maken voor de klimaatverandering en de energietransitie

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • D66 goed op de kaart zetten
  • Echt luisteren naar inwoners
  • Keuzes maken voor de toekomst

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Vistrap bij het Sterrebos

Laatst bezochte culturele event? 

Rond kerst 2021 was ik graag gegaan naar de Mauthausencyclus van Mikis Theodorakis in de Winsinghhof en in Katwijk naar ‘Soldaat van Oranje’ (raar dat ik daar nooit geweest ben, ik ben ooit een dag met Erik Hazelhoff Roelfsema opgetrokken, echt een heel aardige man). Ook had ik graag naar Herman van Veen gegaan in Groningen, maar helaas: de theaters waren dicht. Binnenkort een nieuwe poging, en snel naar Frieda Kahlo in het Drents museum in Assen.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik lees graag biografieën, zoals die van Hans van Mierlo en Winston Churchill. Interessant om te weten hoe het leven van mensen is verlopen. Een rechte lijn is het vaak niet.