Zonnepark moet nog even wachten

Het besluit over het zonnepark Zuidvelde is opgeschort omdat sommige bang zijn voor belangenverstrengeling van raadsleden.

ECN

 
Het zonnepark in Zuidvelde moet er snel komen omdat we echt werk moeten maken van de energietransitie. Helaas is het besluit hierover op het laatste moment helaas uitgesteld omdat enkele leden van de gemeenteraad, waaronder onze fractievoorzitter Frederik van Lookeren Campagne, lid waren van Energie coöperatie Noordseveld (ECN) Deze is betrokken bij de aanleg van het zonnepark.  Sommigen zijn bang dat de leden van ECN persoonlijk zullen profiteren van het zonnepark. Deze angst gaat geheel voorbij aan de ideële doelstellingen van ECN, die als doel heeft produceren van groene stroom in, door en van Noordenveld. Zij willen de voordelen van groene stroom beschikbaar maken voor alle inwoners van Noordenveld.  Via energieleverancier Energie van Ons levert ECN eigen energie aan leden. De leden besluiten samen over de koers en activiteiten van de coöperatie. 
Frederik: “ik ben juist deelnemer geworden omdat de winst juist te goede komt aan de lokale gemeenschap en niet in de zakken van de grote energiemaatschappijen verdwijnt. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik daar persoonlijk voordeel aan zou kunnen hebben. En dat geldt ook voor de andere raadsleden”. Juristen zoek nu uit of dit bij mogelijk beroepszaken voor problemen kan zorgen.