Vacature fractievolgers bij D66 Nijmegen

We zoeken twee creatieve en welbespraakte D66’ers die onze fractie komen versterken in de rol van fractievolger. Voor één functie zijn we op zoek naar iemand die affiniteit heeft met stedelijke ontwikkeling. De andere functie richt zich niet op één bepaald thema en is vrij in te vullen, afhankelijk van waar je interesses liggen. Kom jij onze fractie versterken?

De vereisten zijn:

– Je hebt affiniteit met de lokale politiek;
– Je onderschrijft het verkiezingsprogramma van D66 Nijmegen;
– Je bent nieuwsgierig, communicatief vaardig, zelfstandig en kunt goed samenwerken;
– Je hebt de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren;
– Je bent woonachtig in gemeente Nijmegen;
– Je bent ongeveer 6 uur per week en sowieso op woensdagavond beschikbaar;
– Je bent bereid om deel te nemen aan de (permanente) campagne van D66 Nijmegen.

Fractie en fractievolgers

De Nijmeegse gemeenteraadsfractie van D66 telt zes raadsleden. Zij worden in hun raadswerk bijgestaan door drie vaste medewerkers en een aantal fractievolgers. Als fractievolger ondersteun je de fractie inhoudelijk. Je bereidt stukken van raadsleden voor, duikt eens diep in een groot thema, schrijft mee aan moties en amendementen of stelt schriftelijke vragen. Daarnaast heb je een grote rol in het organiseren van en deelnemen aan werkbezoeken in de stad. Als fractievolger mag je bovendien namens D66 aan de zogenaamde kamerrondes (een soort commissievergadering van de gemeenteraad) deelnemen. In feite ben je dus een mini-raadslid.

Vergoeding

Je inspanningen voor D66 Nijmegen zullen op vrijwillige basis zijn, maar voor iedere Politieke Avond waarop je in de kamerrondes debatteert, stelt de gemeente Nijmegen een vergoeding van €151,52,- bruto ter beschikking per politieke avond waarin je in minimaal één kamerronde het woord voert. Daarnaast krijg je via de fractie de kans om een aantal cursussen en trainingen van D66 te volgen.

Periode

De vacature geldt in ieder geval voor de periode van één jaar. Na één jaar wordt geëvalueerd. Wanneer wordt besloten de termijn niet te verlengen, worden plekken voor fractievolgers opnieuw uitgevraagd onder de leden van D66 Nijmegen. Zo bieden we meerdere mensen de mogelijkheid om deze raadsperiode een bijdrage te leveren aan de fractie en ervaring op te doen met (lokale) politiek.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd om fractievolger te worden voor D66 Nijmegen? Dan kun je bij ons solliciteren. Stuur je motivatie, een cv en foto naar [email protected]. De deadline voor sollicitaties is 28 mei 2024. Een aantal sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek met enkele raadsleden.