Jeroen van Dijk: Verbeterdebuurt werkt niet

De Nieuwkoopse fractie van D66 heeft mondelinge vragen gesteld over de Verbeterdebuurt app. Fractieassistent Jeroen van Dijk (D66) kwam er namelijk achter dat de app momenteel voor veel Apple-gebruikers niet te downloaden is.

Via de Verbeterdebuurt app kunnen inwoners communiceren met de gemeente. Zo kunnen gebruikers kapotte straatlantaarns en losse stoeptegels melden. Volgens Van Dijk is het medium belangrijk voor een eenvoudig lijntje naar de gemeente. “Het is daarom dus ook zo zonde dat de app momenteel voor velen niet te gebruiken is”, stelt hij.

Reden genoeg voor Van Dijk om mondelinge vragen te stellen aan portefeuillehouder Antoinette Ingwersen. Zij vertelt dat de app momenteel voor Apple-gebruikers, met de nieuwste versie van iOS, niet te downloaden valt en dit tenminste aankomende 3 maanden zo blijft. Verbeterdebuurt werkt momenteel namelijk aan een vernieuwde versie.

Fractieassistent Van Dijk vroeg op zijn plaats of de gemeente hiervoor wordt gecompenseerd. Ingwersen vertelt dat er jaarlijks €3000,- wordt betaald voor de app. Ze zegt ook dat er nu nieuwe gesprekken plaatsvinden over een verlening van de samenwerking. Over compensatie kunnen ze het gaan hebben; “dat kunnen ze altijd gaan bespreken”, antwoord Ingwersen.

D66 heeft als laatste wens meegegeven dat er volgende keer beter moet worden gecommuniceerd met inwoners. Wanneer een app voor een groot aantal van de inwoners niet meer te downloaden of te gebruiken is moeten de alternatieven, volgens D66 Nieuwkoop, met de inwoners worden gedeeld. Portefeuillehouder Ingwersen is het hiermee eens, ‘daar heeft u wel een punt’, zegt zij.