Vrij door kansrijk onderwijs

Anke - Leraren krijgen van ons weer de ruimte om leraar te zijn. Het onderwijs nog beter te maken. Beeld: Jeroen Mooijman

Ben je écht vrij als leraar wanneer je te weinig collega’s hebt om al je werk te kunnen doen? Ben je vrij als de afkomst van je ouders je schooladvies bepaalt? Of als je geen geld hebt om te studeren?

Ieder kind verdient dezelfde kansen. Om later zelfstandig te zijn. Vrij te zijn. Daarom willen we dat kinderen in onze gemeente kunnen genieten van een rijke schooldag. Als gemeente moeten wij daarin een faciliterende rol spelen.

Kinderen moeten op school te maken kunnen krijgen met verschillende sporten, cultuur en politiek. Door voor kinderen op jonge leeftijd de mogelijkheden aan hun voeten te brengen hopen wij elk kind een kansrijke start te geven.

Ook de bibliotheek is een belangrijke voorziening om kinderen een goede start te laten maken. Kinderen leren lezen op school, maar krijgen plezier in lezen door veel positieve ervaringen met lezen.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.