Hanny Plomp

Beeld: M.R. Westerveld

Mijn naam is Hanny Plomp – van Rheenen. Ik ben getrouwd, ik heb drie kinderen, zeven kleinkinderen en een hond. Sinds 1987 woon ik in Nieuwegein.

  • 67 jaar
  • Utrecht
  • Nieuwegein
  • Zij/haar

Ik ben medefirmant in ons rentmeesterskantoor. Tot 2009 was ik daarin actief in de woningmakelaardij. Nieuwegein heb ik zeer goed leren kennen en waarderen, zowel professioneel als privé. Daarnaast ben ik mantelzorger geweest voor mijn meervoudig beperkte en inmiddels overleden kleinzoon Job. Ook ben ik actief in het vrijwilligerswerk.

Met mijn positieve instelling, gedrevenheid, enthousiasme en ervaring ben ik ervan overtuigd dat ik voor veel mensen in Nieuwegein een betekenisvolle bijdrage kan leveren.

Ik ga me inzetten in de gemeenteraad om van Nieuwegein nog meer een inclusieve stad te maken! Een stad vol mensen met verschillende kwaliteiten die allemaal het leven op hun eigen manier kunnen leiden.

Ik vind het belangrijk dat de gemeente Nieuwegein goed luistert naar haar inwoners. Dat zij eerlijke kansen krijgen, zichzelf kunnen zijn, gezien en gewaardeerd worden en kunnen leven in vrijheid en veiligheid.

Vanuit mijn passie voor het verbinden van mensen, instellingen en organisaties, zal ik mij in de politiek -namens D66- inzetten voor de bewoners van Nieuwegein.
Jezelf kunnen zijn in Nieuwegein: de stad waar je graag thuiskomt!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Naast de plek waar mijn huis staat is mijn lievelingsplek in Nieuwegein: park Oudegein en het IJsselbos. Het Nieuwegeinse bos niet alleen om het groen maar ook om de twee vijvers, een plek waar honden los kunnen rennen, spelen en ravotten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik wil dat Nieuwegein een Lokale Inclusie Agenda opstelt.
Met en zonder beperking, iedereen moet onbeperkt mee kunnen doen! Daarom wil ik werken aan een agenda waarin staat hoe de gemeente werkt aan het waarmaken van het VN-verdrag en daardoor aan een inclusieve samenleving. Zowel digitaal als sociaal en fysiek. 
Een inclusieve samenleving waarin iedereen, ondanks eventuele lichamelijke of geestelijke beperkingen, naar vermogen kan meedoen. Deze Lokale Inclusie Agenda wordt samen met mensen met een beperking opgesteld.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Inclusiviteit
  • Toegankelijkheid
  • Sociaal sterke wijken

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de partij waar:

  • je jezelf kan zijn;
  • iedereen de zelfde kansen kan krijgen;
  • gestreefd wordt naar een duurzame en harmonieuze samenleving.

Wat is je favoriete boek?

The notebook, een waargebeurd verhaal van Nicolas Sparks. Eén van de twee hoofdpersonen, Noah Calhoun, heeft zijn liefdesgeschiedenis opgeschreven. Zijn vrouw Allie lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Dit boek beschrijft het liefdesverhaal van twee mensen die intens veel van elkaar houden.

Laatst bezochte culturele event?

Het laatst bezochte culturele event dat is al weer lang geleden, het was het AkoestiCafé Nieuwegein. Genieten van akoestische muziek van amateurs tot professionele, musici met vele verschillende stijlen.