Tom Verhoeve

Tom Verhoeve - Beeld: D66

Tom Verhoeve is sinds 2014 actief in de gemeenteraad van Nieuwegein, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 is hij voor de tweede keer lijsttrekker.

  • 44 jaar
  • Nieuwegein
  • Hij/hem

‘Tuurlijk, het kan wel. Dat is in essentie mijn levensmotto. Alles dat beter moet, kan ook beter. Als we er samen de schouders onder zetten.

Samen met mijn vrouw, kinderen en huisdieren woon ik sinds 2002 in Fokkesteeg, Nieuwegein. Daarvoor heb ik in Hattem, Utrecht, Weert en Arnhem gewoond. In Nieuwegein zijn onze drie kinderen geboren, hier ben ik thuis.

Er zijn zoveel mooie plekken in Nieuwegein, vooral als je op de fiets of wandelend door de wijken loopt. Je ziet dan zoveel meer. Als ik dan toch één plek mag noemen, dan is dat het terras bij de Linielanding. Zo enorm rustig (je hebt echt niet door dat het aan de snelweg ligt), met een geweldig weids uitzicht. Je wordt nog bediend ook. Heerlijk!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Nieuwegein zit ingeklemd tussen drie snelwegen en een waterweg. Daar ligt onze uitdaging. We hebben een forse bouwopgave en willen bouwen voor de toekomst. Dus niet naar de maatstaven van vandaag, maar naar de ambities van overmorgen. Er is genoeg dat beter moet: 

  • we moeten ons aanpassen aan de klimaatverandering, waarbij we niemand aan de kant mogen laten staan;
  • we moeten de woningmarkt lostrekken, zodat iedereen weer fatsoenlijk en betaalbaar kan wonen;
  • we moeten ons vrij en veilig over straat kunnen bewegen, zonder dat je fout behandeld wordt of permanent in de gaten wordt gehouden.

Ik schroom niet om vooral het positieve van Nieuwegein te benadrukken, er is zoveel om trots op te zijn.

De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Het is trouwens alweer even geleden dat ik het heb gelezen. Wat ik me nog herinner, is de enorme indruk die het op me heeft achter gelaten. Hoeveel heb je nu werkelijk zelf in de hand?

Verder kan ik enorm genieten van fictie waar historische feiten in zijn verwerkt. Of het nu de trilogie over Cicero van Robert Harris of de trilogie over de Tudors van Hilary Mantel is. Ook de trilogie van Jean-Marc van Tol over Johan de Witt vind ik geweldig.

Hmmm… blijkbaar ben ik fan van trilogieën.

Zomer op het fort. Ik vind het echt fantastisch hoe Nieuwegeiners hun netwerk inzetten om een gaaf evenement neer te zetten. Rekening houdend met de corona-maatregelen was het een heerlijk ontspannen dag. Ik kijk uit naar de volgende!