Eric Spooren

Beeld: M.R. Westerveld

Ik ben Eric en woon nu drie jaar in Nieuwegein. Met mijn energie en veelzijdigheid wil ik graag de lokale gemeenschap dienen. Ik wil mij sterk maken voor het oplossen van tekorten aan betaalbare woningen en het vergroten van de veiligheid mede door innovatieve ICT oplossingen.

  • 62 jaar
  • Amsterdam
  • Nieuwegein
  • Hij/hem

In de 80’er jaren was ik gymleraar en tot 2016 heb ik in Amstelveen en Aalsmeer aerobic lessen gegeven. In de ninetees ben ik als IT’er aan de slag gegaan, eerst bij Fokker en later bij ABN AMRO. Als projectmanager op het snijvlak van business en ICT ben ik nu al zeven jaar zelfstandig professional, sinds ruim een jaar bij de Nationale Politie. In 2019 heb ik een kapsalon overgenomen; mijn team doet er alles aan om onze klanten het beste te bieden op het gebied van schoonheids- en haarverzorging!

Ik sta aan het begin van een politieke carrière. Ik vertrouw erop dat ik met mijn nieuwsgierigheid, leergierige en hulpvaardige instelling een goed raadslid kan worden.

De Mix is voor mij het voorbeeld van de perfecte sportschool; ongelooflijk wat zij uit de kast halen om hun leden ook tijdens lockdowns te faciliteren om te sporten.

Ik mag graag door Nieuwegein en omgeving fietsen en bezoek dan kleine winkels of kringloopwinkels. Je komt er soms originele dingen tegen en ik maak graag een praatje met mensen die er werken of winkelen.

Meer betaalbare woningen zowel huur als koop.
Gevarieerd sportaanbod
Nieuwegein is al (grotendeels) van het gas af en kan qua elektriciteit zelfvoorzienend worden. Het monopolie van Eneco mag wat mij betreft stoppen.

Betaalbare woningen met voorrang voor eigen inwoners – anti-speculatie maatregelen.
De exploitatie van het stadsverwarmingsnet moet beter en goedkoper.

Ik denk dat er al heel veel goed geregeld is in Nieuwegein en zal naar bevinden acteren als iets verbeterd moet worden.

D66 staat voor goed onderwijs, omdat het de basis vormt voor een ieder om zich goed te handhaven in de samenleving. Mensen die dat minder goed zelf kunnen moeten hulp krijgen. We zorgen met flora en fauna dat mensen een prettige leefomgeving ervaren. We zorgen voor betaalbare woningen – huur en koop – en wijzen die voor een belangrijk deel toe aan eigen inwoners. We realiseren dat we het allemaal niet alleen kunnen en daarom werken we samen met anderen – politieke partijen, bedrijven, scholen, verenigingen etc.

De columns van Youp van het Hek omdat ik kan genieten van wat hij opmerkt en hoe komisch hij daarover schrijft.

Alles van John Grisham – omdat ik geïnteresseerd ben in rechtspraak.

Musical Soldaat van Oranje
Musical Johan, nr 14