Raadpraat 53 – Padel en snel

In deze raadpraat blikken we met u terug op de raadsvergadering van 21 maart 2023.

Afscheid wethouder
Ten Kate

Aan het begin van de raadsvergadering kondigde wethouder Ten Kate zijn vertrek aan. Hij is vorig jaar enthousiast begonnen aan de functie en we zagen hem groeien in zijn rol. We hebben veel waardering voor de afweging die hij heeft gemaakt die heeft geleid tot de keuze om te stoppen als wethouder. We hebben hem in de raadsvergadering bedankt voor zijn inzet voor onze mooie gemeente en de prettige samenwerking.

Padelbanen bij De Bengele

Al verschillende jaren vragen we om de aanleg van padelbanen op sportpark De Bengele. Dit is ook opgenomen in de plannen van Bengele Beweegt. De afgelopen weken hebben we een brief gekregen van het college en een reactie daarop van de tennisclub. De houding van de wethouder leek vrij strak op het budget en geluidsnormen waardoor aanleg van padelbanen vrij lastig wordt. We hebben het college opgeroepen om op een constructieve manier met de tennisclub en Bengele Beweegt vooral te kijken naar mogelijkheden i.p.v. naar onmogelijkheden. Dat betekent ook dat er met geluidswerende maatregelen gewerkt kan worden als dat nodig is. Voorkomen van geluidsoverlast is voor ons belangrijk, niet specifieke afstanden tot woningen. En als de aanleg van padelbanen door de inflatie of door geluidswerende maatregelen duurder wordt dan eerder gedacht is dat voor ons geen probleem. Op onze vragen en opmerkingen deed de wethouder enkele toezeggingen. We hopen dat er nu snel duidelijkheid komt over de aanleg van padelbanen in Nederweert, zodat inwoners van Nederweert niet meer naar Boshoven of Roermond hoeven om te kunnen padellen.

Grondprijzen
en woningbouw

Tijdens de raadsvergadering hebben we de grondprijzen vastgesteld voor woningbouwkavels. We hebben ingestemd met de voorgestelde prijzen. We hebben het college opnieuw opgeroepen om nu ook echt aan de slag te gaan met woningbouw. Je hebt tenslotte niets aan grondprijzen als je geen grond hebt om woningen op te bouwen. Verder hebben we met een aantal andere partijen samen opgeroepen om voor starterswoningen lagere grondprijzen te gebruiken. Het college gaat hiermee aan de slag en neemt dit mee bij het voorstel van volgend jaar over de grondprijzen.

Denk mee en doe mee!

We vinden het altijd fijn als mensen ons willen steunen of mee willen denken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom, of word lid. Met uw steun kunnen wij een nog krachtiger geluid laten horen en Nederweert verder verbeteren.

Martin van Montfort
Fractievoorzitter D66 Nederweert