Jeannet Bos

Beeld: Jeannet Bos

Doe wat je zegt en zeg wat je doet!

  • 59 jaar
  • Meppel
  • Zij/haar

Het is alweer vier jaar geleden dat ik in de Raad gekozen werd. De tijd is omgevlogen! Me inzetten voor onze gemeente en alle inwoners is iets wat ik héél graag doe!

“Goed kijken en luisteren naar wat er speelt. Benaderbaar zijn als raadslid.” Ik heb geprobeerd dat zo goed mogelijk te doen de afgelopen jaren en ik wil dat ook graag blijven doen.

Wat speelt er nu zoal in onze gemeente en hoe kan ik daar wat aan doen? 

Aanpak van de overlast van stank, rook en uitstoot.
Onder andere veroorzaakt door de asfaltcentrale en de biomassa.
Valt het binnen de kaders van de verleende vergunning? Dit is te onderzoeken en te controleren. Daar zet ik me voor in.

Ergernis over een gebrek aan honden uitlaat stroken en daaraan gekoppeld het probleem van de hondenpoep.
Ik ga een voorstel doen om ruimtes te bestemmen als uitlaat/losloopplek in elke wijk.

Voor vragen rondom Energie en verduurzaming zou ik graag een informatieloket geopend willen zien in het Stadhuis. “Hoe werkt het met de subsidies? Hoe vraag ik ze aan? Hoe kom ik in contact met een energie coach? Welke lokale bedrijven houden zich hiermee bezig?”
 
Ik ben lokaal actief en betrokken maar weet mij altijd ondersteund door de andere gemeentelijke, provinciale en de landelijke fractie(s) van D66. Lang niet alles heeft alleen betrekking op onze gemeente maar is vaak ook gemeente-grensoverschrijdend. Dan is het hebben van een netwerk, voor overleg en samenwerking een groot voordeel!
 
In mijn vrije tijd wandel en fiets ik veel hier in de omgeving. Mooie plaatjes van wat ik zie onderweg deel ik graag op facebook. Schilderen en lezen doe ik graag. In Ogterop ben ik ook regelmatig te vinden.