Aandacht voor het verkeer bij de Leistert

D66 heeft met Samen Verder en het CDA een motie ingediend die het college opdraagt om in overleg te treden met de provincie met als doel om een verkeersonderzoek uit te voeren m.b.t. de uitbreidingsplannen van de Leistert.

Raadsvergadering

Buitenhof de Leistert - Roggel Beeld: Leo Schouten

In de raadsvergadering van 2 juli zal de gemeenteraad spreken over het verzoek om het bestemmingsplan van de Leistert en Buitenhof de Leistert aan te passen. De Leistert maakt een grote groei door en daarvoor is een aanpassing van het bestemmingsplan wenselijk. Zo wil de Leistert het buitenhof beter verbinden met de rest van het park, en verder bijvoorbeeld de toerit naar de parkeerplaats aanpassen, enkele groepsaccommodaties toevoegen, et cetera. Ook zou de bevoorrading niet meer plaatsvinden vanaf de Heldense dijk, maar vanaf de ‘achterkant’ van het park.
D66 vindt dat de Leistert van groot economisch belang is voor de gemeente Leudal en vindt dat het park ook de ruimte moet krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Verkeer

Buitengebied Roggel - Beeld: Leo Schouten

Dit heeft consequenties voor de verkeersstromen rond het park en voor de verkeersveiligheid van omwonenden, voetgangers en fietsers. Omwonenden zijn ook bezorgd over de gevolgen van de bevoorrading van het park aan de achterkant (Kunneweg-Heide).

Heldensedijk (N562)

Huidige entree van park de Leistert aan de N562 - Beeld: Google Streetview

De Heldensedijk is een provinciale weg en als er aanpassingen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld een rotonde ter hoogte van de Leistertweg), dan moet de provincie daartoe besluiten.

Motie

De motie die wordt besproken in de komende raadsvergadering draagt het college op om in overleg te gaan met de provincie om gezamenlijk een verkeersonderzoek uit te voeren rond de Leistert en de gemeenteraad te informeren over de uitkomsten van dat overleg en de uitkomsten van het verkeersonderzoek.