Jort Raemakers

Maak kennis met Jort

Jort Raemakers - Fractievoorzitter D66 Leudal Beeld: Robert Sanders

Ik wil graag de Leudalse gemeenteraad in om te laten zien dat het ook anders kan. Sinds 2013 kijk ik mee op de achtergrond, eerst via mijn broer Rens, vervolgens ook bij de fractie en als voorzitter van de afdeling. De afgelopen periode heeft het lopen kriebelen bij mij. Ik heb mezelf zitten opvreten achter het scherm bij de zoveelste digitale vergadering van de Leudalse gemeenteraad. In het voorjaar van 2021 stelde ik mij kandidaat voor het lijsttrekkerschap, ik werd met unaniem gekozen als lijsttrekker van D66 Leudal.

  • 27 jaar
  • Roermond
  • Neer
  • Hij/hem

De komende jaren wil ik werken aan een Leudal waar iedereen trots op is. Een Leudal waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Een gemeente die 16 unieke dorpen samenbrengt tot de gemeente Leudal. En ja, daar is werk aan de winkel, ontzettend veel werk. Het imago van de gemeente Leudal, de communicatie van de gemeente Leudal, de bereidheid tot saamhorigheid en samenwerken zijn niet altijd aanwezig. Soms is het onkunde, soms is het zo omdat de regels zo zijn. Alles gaat en staat bij een gemeente die dat samen met haar inwoners aanpakt. Ik wil werken aan een Leudal waar inwoners niet langer denken dat ze op een eiland staan waar ze nooit meer vanaf komen. In mijn Leudal laten we iedereen vrij, maar niemand vallen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dag van de leraar-2021 - Beeld: D66 Leudal

Ik kies voor mijn oude middelbare school (Sint Ursula Horn). Niet omdat het schoolgebouw er zo prachtig uitziet, maar omdat het een plek is waar ik mijzelf als scholier heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Sint Ursula, het gebouw waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt, het gebouw waar ik ontdekt heb waar ik goed in ben. De debatten met mijn klasgenoot Mike Evers uit Grathem waren goud waard! De hele klas keek er wekenlang naar uit.

De warmte die Sint Ursula vandaag de dag nog altijd uitdraagt, het fijne contact met leraren en zeker niet te vergeten het ondersteund personeel. Onlangs op de dag van de leraar was ik weer even terug op mijn oude school. Er heerste een warm gevoel, dat warme gevoel wat nooit is weggeweest. Daarom is Sint Ursula in Horn voor mij een lievelingsplek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie enorme kansen in onze gemeente Leudal die echte keuzes maakt. In een politiek die echte keuzes durft te maken. En ook vasthoudt aan gemaakte keuzes. Als D66 doen wij niet altijd datgene wat het meest populair is. Wij kijken verder dan vandaag en morgen, wij kijken naar de toekomst, voor onze toekomstige generaties.

We maken van Leudal een aantrekkelijke toeristische gemeente. We zorgen dat het hier fijn toeven is en blijft met de vele natuurgebieden. We investeren in het onderwijs, woningbouw en klimaat. Ik zie het als enorme uitdaging en ook als kans om de jongeren in onze gemeente Leudal te houden. Maar daarvoor hebben zij wel een huis, werk en zekerheid nodig. Aan die kansen wil ik graag gaan werken!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een besluit over de middelbare school van de toekomst (behoud van onderwijs)
  • Een gemeente die haar communicatie verbetert.
  • Een gemeente die de wooncrisis nu oplost en niet over 20 jaar.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij zijn wie je bent, zeggen wie je bent. D66 staat voor transparantie, integer en duidelijkheid. Wij vertellen het eerlijke verhaal en niet het populaire verhaal. Wij kijken verder dan die ene casus, wij kijken naar verbeteringen voor de gehele gemeente.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Mijn favoriete boek is Grondslagen van de Marketing van Verhage. Dit boek heeft mij de afgelopen jaren tijdens mijn opleiding ontzettend veel modellen en theorieën geleerd. Ik vroeg me altijd af, waarom leer ik dat allemaal uit mijn hoofd. Nu in het dagelijks werkzame leven kom ik erachter dat ze enorm van pas komen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

FC Emmen-VVV Venlo - 29 oktober 2021 Beeld: Jort Raemakers

De wedstrijd FC Emmen – VVV-Venlo op 29 oktober 2021. Ik reis graag mijn favoriete voetbalclub achterna om de sfeer in de voetbalstadions te proeven, nieuwe mensen van de clubs te leren kennen en een gezellige avond te hebben. Op de reistijd na dan (ca. 2,5 uur).