Romy van Heur

Maak kennis met Romy

Romy van Heur - Raadslid Beeld: Robert Sanders

Leudal is een prachtige gemeente, maar nog te vaak hoor ik in mijn directe omgeving inwoners klagen over de gemeente. Vaak denk ik dan, het is niet het beleid van de gemeente wat niet goed is, maar de communicatie naar de inwoners toe die moet verbeteren.

  • 25 jaar
  • Weert
  • Baexem

Inwoners die zich dagelijks inzetten voor een mooier en beter Leudal moeten we ondersteunen met een gemeente die naast hen staat. Daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten in de gemeenteraad van Leudal. Voor de verenigingen en ondernemers van ons prachtige Leudal. Het prikkelt mij enorm om met die opdracht aan de slag te gaan.

Motivatie

Mijn motivatie voor Leudal is om meer jongeren te betrekken binnen onze gemeente.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

St Elisabethmolen - nabij bezoekerscentrum Leudal Beeld: Leo Schouten

De lievelingsplek is een moeilijke keuze. Als ik dan een plek uitgezonderd van alle mooie natuurplekken in de gemeente moet kiezen, kies ik de Leudal molen in Haelen. Dit vind ik een hele rustgevende plek, waar ik uren kan kijken hoe het water stroomt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De kansen die ik zie voor de gemeente liggen voornamelijk op gebied van communicatie. Leudal moet een geheel worden waarin alle inwoners, ondernemers en verenigingen en overige segmenten worden betrokken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Communicatie vanuit de gemeente naar alle inwoners, ondernemers en verenigingen
  • Meer aanbod van starterswoningen
  • Ondernemersklimaat in Leudal verbeteren

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die zich openstelt voor iedereen. Een partij die een middenweg zoekt tussen jong en oud. Een partij die op gebied van duurzaamheid Leudal en Nederland wil laten groeien. Kortom een partij die zich inzet voor iedereen!

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Boeken lezen is niet mijn ding. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik kiezen voor een boek van een ondernemer.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het laatste culturele event dat ik heb bezocht, is het Carnaval in 2020 geweest. Ik ben graag betrokken bij dorpse activiteiten en zet me dan ook volledig in voor lokale verenigingen. Daarnaast ben ik ook veel te vinden op Leudals kermissen en festivals.