Job van den Kerkhof

Maak kennis met Job

Job van den Kerkhof - Nr 8 op de lijst van D66 Leudal Beeld: Robert Sanders

Ik wil gaan zorgen voor een goede samenwerking en vertegenwoordiging van jong en oud binnen de gemeente.

  • 20 jaar
  • Weert
  • Roggel
  • Hij/hem

Geboren in het ziekenhuis van Weert, maar echt een Roggelnaar in hart en nieren. Op het moment ben ik student Built Environment, hetgeen een moeilijke naam voor Bouwkunde is, aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Buiten school ben ik lid van de Toneelvereniging het Scherm Open, bestuurslid van Energy Roggel en werk ik als supermarktmedewerker op de Leistert.

Al vanaf dat ik op de middelbare school zat, heb ik mij geïnteresseerd in de politiek. Met vrienden in de pauze fantaseren over hoe het zou zijn als wij in de tweede kamer naast Alexander Pechtold zouden zitten en wat wij dan konden veranderen aan Nederland. Dit jaar komt er een kans echt iets te betekenen in die politiek. En ik ga die kans met beide handen aangrijpen om Leudal nog mooier te maken dan het nu al is.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Kirkelsberg - Beeld: Leo Schouten

Het mooiste aan Leudal vind ik toch wel de natuur. Niet geheel onverwachts is het dan dat mijn lievelingsplek in de gemeente dan ook zich in de natuur bevindt. De Kirkelsberg gelegen tussen Roggel en Heibloem is een plek waar ik als kind veel kwam. Van piraten kinderfeestjes tot sleeën in de winter, alles kon op deze zandberg. En nog steeds is het een mooie en rustige plek in onze gemeente.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De gemeente Leudal is natuurlijk de mooiste gemeente van Nederland. En toch zijn er nog verbeterpunten. Punten zoals de communicatie tussen gemeente en burgers, maar ook zeker de woningbouw op dit moment.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Jongeren een stem geven binnen de gemeente
  • Meer en betaalbare woningen voor jongeren
  • Meer inzet binnen Leudal voor duurzaamheid en milieu

Wat betekent D66 voor jou?

D66 voelt aan als een grote familie. Vrij zijn en niemand laten vallen. D66 laat niemand in de kou staan. Nu niet en in de toekomst niet. D66 heeft daarom belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid en milieu hoog op hun agenda staan. Onderwerpen die ikzelf ook zeer belangrijk vind.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

In mijn vrije tijd lees ik vaak. Ik heb dan ook al veel boeken voorbij zien komen. Van Harry Potter in mijn jongere jaren naar Darkest Hour, een boek over Winston Churchill in de tweede wereldoorlog, nu. Een echte favoriet heb ik niet maar een aantal boeken die mij echt zijn bijgebleven zijn ‘Het Diner’ van Herman Koch, ‘Magnus’ van Arjen Lubach en ‘How to build a car’ van Adrian Newey.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De afgelopen tijd hebben we helaas weinig kunnen genieten van culturele events. Toch heb ik, wanneer mogelijk, een aantal culturele events bezocht. Van een dagje naar Toverland en de Efteling, een bezoek aan het circuit Zandvoort voor een verhaal over de nieuwe Omgevingswet of een theatervoorstelling van Vis à Vis. Het maakt niet uit wat voor cultureel event het is, het is en blijft geweldig dat je je dan volledig kan onderdompelen in een andere wereld of realiteit.