Verlenging contract zwembad Laco

D66 Leudal is blij om te vernemen dat de gemeente Leudal het contract met Laco verlengd heeft t/m 2027. Het betreft de vestiging in Heythuysen. In maart van dit jaar spraken wij onze zorgen uit over de toekomst van binnenzwembaden in Leudal.

Verlenging overeenkomst

Sportcentrum LACO te Heythuysen - Beeld: Leo Schouten

Het college van de gemeente Leudal gaat de privatiseringsovereenkomst met Laco, voor het sportcentrum in Heythuysen, met ingang van 1 september 2022 verlengen voor de duur van 5 jaar. Daarnaast vindt een lichte opwaardering van de douches en toiletten bij de sporthal plaats en wordt een drukverhogingsinstallatie geplaats voor het douchen. In 2022 vindt een behoefteonderzoek naar binnenzwemwater in Leudal plaats.
Wethouder Stan Backus: “We vinden een voorziening als het sportcentrum in Heythuysen van grote toegevoegde waarde voor onze gemeente. Ondanks dat de accommodatie voldoet aan de van toepassing zijnde (veiligheids)eisen, zijn er door de gebruikers opmerkingen gemaakt over het functioneren van de douches en de gedateerdheid van kleed- en sanitaire ruimten. De accommodatie bestaat al 50 jaar en aanpassingen kosten veel geld. Omdat de continuïteit van de accommodatie in de huidige omvang in eerste instantie beperkt zal zijn, is gekozen voor een beperkte aanpassing.”

Toekomst

Het college van de gemeente Leudal stelt budget beschikbaar voor het in 2022 te voeren behoefteonderzoek naar binnenzwemwater in Leudal. In het vastgestelde accommodatiebeleid van de gemeente wordt uitgegaan van (op termijn) één door de gemeente ondersteund binnenzwembad. Uit het onderzoek zal blijken wat nodig is voor de toekomst.
D66 Leudal blijft de ontwikkelingen op het gebied van zwembaden nadrukkelijk volgen.