Vernieuwing van sportpark de Mors

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Leiden ingestemd met het raadsvoorstel
voor een vernieuwing van sportpark De Mors.

Alle veranderingen op het sportpark De Mors

  • Uitbreiding voor DIOK: Er komt een gloednieuw veld, waardoor zij niet meer hoeven uit te wijken naar andere velden.
  • Kunstgras voor meer sportplezier: Drie natuurgrasvelden worden vervangen door kunstgrasvelden, hier kan veel vaker en intensiever op gespeeld worden. Hiermee vergroten we de sportruimte.
  • Nieuwe sportfaciliteiten: Het sportpark wordt verrijkt met een een skatepark, een freerun parcours en meerdere sporttoestellen.
  • De 3 Octoberhal wordt gesloopt: Hiervoor is de nieuwe hal 1574 in de plaats gekomen.
  • Verbeterde kleedkamers: Nieuwe, moderne kleedkamers komen in het sportpark.
  • Groen in overvloed: En natuurlijk belangrijk, er is buiten de velden ruimte voor meer en biodivers groen, waardoor het niet alleen een sportlocatie is, maar ook een fijne groene omgeving.

Onze zorgen

D66 is erg blij met dit besluit, maar er zijn nog twee onderwerpen waar we aandacht aan willen besteden. Ten eerste de ondersteuning voor Gymsport Leiden. Gymsport Leiden is nu afhankelijk van de 3 Octoberhal voor instructieruimte en opslaglocatie voor hun materialen. Hiervoor is nog geen alternatief gevonden. De wethouder heeft toegezegd dat hier een oplossing voor gaat komen voordat zij definitief de 3 Octoberhal moeten verlaten.

Daarnaast merken we dat er meer vraag is naar sporthalruimte dan Leiden nu te bieden heeft. Daarom hebben we eerder dit jaar samen met het CDA een motie ingediend om actief te zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor een sporthal.

Wij blijven ons inzetten voor een groeiende sportgemeenschap in Leiden.