Na vier decennia eindelijk vernieuwing bibliotheek

Er wordt al lang gesproken over het moderniseren van de Leidse bibliotheek. In de jaren 1980 was de laatste grote verbouwing en de toekomstvisie voor de bibliotheek is ook alweer zeven jaar oud. Vanavond gaf de Leidse raad wensen en ideeën mee nu eindelijk de verbouwing eraan komt.

Fractievoorzitter Sander van Diepen: “D66 vindt een goede bibliotheek van groot belang voor Leiden. Het ondersteunt goed onderwijs, stimuleert lezen en leren en helpt mensen om zich te ontplooien: van jong tot oud. De vernieuwde bibliotheek in het centrum moet echt het hart van de stad vormen.”
 
Het huidige gebouw is nu nog erg naar binnen gekeerd. Voor een voorbijganger is het zoeken waar de bibliotheek zit. Samen met Studenten voor Leiden heeft D66 daarom de wens uitgesproken voor een toegankelijk en herkenbaar entree voor de bibliotheek.
 
Samen met CDA heeft D66 de wens uitgesproken om ook de (toekomstige) gebruikers van de bibliotheek een stem te geven in de vraag waar de nieuwe bibliotheek aan moet voldoen. Want niet alleen de raad moet zich kunnen uitspreken met een wensenlijstje voor de verbouwing.