Raad wil een groter aanbod in het Leidse nachtleven

De Leidse raad wil het nachtleven in Leiden verbeteren. Nu nog is het aantal nachtclubs in Leiden mager, en is er nog onzekerheid voor een club als de Wibar of ze op de huidige locatie kunnen blijven. GroenLinks, Studenten voor Leiden, PvdA, D66 en VVD dienen daarom donderdag gezamenlijk een voorstel in. Om ruimte te bieden aan clubs en culturele hotspots die het Leidse nachtleven verrijken.

Leids nachtleven

De initiatiefnemers van dit voorstel willen een beter aanbod voor uitgaan in de nacht. Door het gebrek daaraan zoekt het Leidse uitgaanspubliek nu nog hun toevlucht in de andere grote steden. Daar zijn nachtclubs wel te vinden met een divers aanbod. Dat is vaak in het uitgaanscentrum, maar juist ook daarbuiten zijn goede voorbeelden te vinden. De vijf partijen willen daarvoor onderzoeken onder welke voorwaarden hier ook in Leiden ruimte voor kan worden geboden.

D66 fractievoorzitter Sander van Diepen: “Voor een goede avond techno moest je tot voor kort uitwijken naar andere steden. Daarom is het zo belangrijk dat we nachtclubs zoals de De Wibar een vaste plek geven in onze stad. Niet voor niks hadden we dit als belofte opgenomen in het verkiezingsprogramma van D66. Mooi dat we met dit initiatief het Leidse nachtleven gaan verbeteren.”

Wibar

In Leiden is het beste voorbeeld de nachtclub en culturele hotspot De Wibar. Al vier jaar is dit een populaire danslocatie op bedrijventerrein de Waard. De Wibar heeft eerder aangegeven dat ze graag willen investeren in het pand. Bijvoorbeeld om geluidsoverlast te voorkomen. Voor zulke investeringen is langjarige zekerheid nodig. Waarbij de nachtclub erop mag rekenen dat ze nog jaren verder kunnen op de Willem Barentszstraat. De wethouder kan met de aangenomen motie onder de hand aan de slag om dit perspectief te geven.

“Voor een goede avond techno moest je tot voor kort uitwijken naar andere steden. Daarom is het zo belangrijk dat we nachtclubs zoals de De Wibar een vaste plek geven in onze stad.”

Sander van Diepen