D66 organiseert de conciërge van het jaar verkiezing

In Leiden hebben we tientallen conciërges die elke dag weer de leerlingen zien staan voor wie ze zijn. Die ontzettend belangrijk en noodzakelijk werk doen en de school letterlijk en figuurlijk bij elkaar te houden. D66 ziet hoe belangrijk een conciërge op school is, en daarom organiseren zij ook dit jaar weer de verkiezing van de conciërge van het jaar. 

De conciërge om nooit te vergeten

Raadslid Linda Beimer vertelt hoe ook op haar eigen school de conciërge een onmisbare rol vervulde. “Een paar jaar geleden kwam ik in mijn oude dorp, de conciërge van mijn oude middelbare school, tegen. Hij groette me lachend, wist mijn naam nog en vroeg hoe het met me ging. Precies zoals hij dat al die jaren op school had gedaan.” 

Ze vertelt dat ze zich als leerling nooit had gerealiseerd hoe belangrijk de conciërge was, voor de school maar ook voor haarzelf. “Onze conciërge zorgde er natuurlijk dat de school er netjes bij lag, regelde van alles en nog wat. Hij zag iedereen elke ochtend binnen komen, moedigde de laatkomers aan om met een eindsprintje nog op tijd in de klas te komen, en voor de nablijvers had hij niet alleen een klusje maar vooral een goed woordje. Hij vroeg hoe het kwam dat je hier weer stond, maar vooral hoe het met je ging. Hij is de conciërge die ik de rest van mijn leven niet meer zal vergeten.”

Nomineer jouw conciërge

Ook in Leiden hebben we veel conciërges die de leerlingen hun leven lang niet zullen vergeten. Heb jij op jouw school ook zo’n conciërge? Nomineer dan nu jouw conciërge als ‘conciërge van het jaar’!Je kan jouw conciërge nomineren door een brief, een tekening, een filmpje of een lied voor 26 april op te sturen naar [email protected]