D66 Leidse regio: Behoud LUMC kinderhartcentrum

D66’ers in de Leidse regio steunen bijna unaniem de oproep om het LUMC kinderhartcentrum te behouden. Initiatiefnemer voor deze oproep was Leidse gemeenteraadskandidaat #14, Jesse Storm Koper: “Het is een heel mooi teken dat de Leidse D66 regio pal achter het LUMC staat. Met deze steun in de rug gaan we ons zowel lokaal als in Den Haag inzetten om het kinderhartcentrum hier te houden.”

Koper, die momenteel zijn wetenschapsstage van geneeskunde doet in het LUMC: “Voor de beste zorg, in het beste zorgklimaat, heeft het LUMC kinderhartcentrum gewoon de beste kaarten. Het LUMC heeft een totaalplaatje waar de ministeries die deze keuze gaan maken niet omheen kunnen.” Daar een einde aan maken is niet goed voor Leiden, niet goed voor Nederland. D66 zal daarom actie ondernemen richting politiek Den Haag. De eerste gesprekken met zorgwoordvoerders in de Tweede Kamer lopen al.

75 jaar expertise

Het LUMC heeft 75 jaar internationaal toonaangevende expertise opgebouwd en werkt al 25 jaar samen met het UMC in Amsterdam. De afgelopen 10 jaar zijn de meeste operaties hier uitgevoerd en dit is het enige ziekenhuis waar het mogelijk is foetussen nog voor de geboorte te opereren. Daarnaast wordt alleen in Leiden en Rotterdam voldaan aan de Europese volume- en kwaliteitseisen.

Bio Science Park

Met het grootste Life, Science & Health terrein van Nederland kent Leiden een geweldig zorgklimaat. Het is een plek waar jarenlange investeringen gedaan zijn en langdurige samenwerkingsovereenkomsten gesloten zijn. Daarnaast heeft de Leidse wetenschap op het gebied van de (kinder)cardiologie internationaal hoog aanzien en levert dit al jaren veel innovaties op. Dat maakt het Bio Science Park van belang voor het kinderhartcentrum, en andersom.