Antje Jordan, D66-raadslid in Leiden, genomineerd voor ABN AMRO Duurzame Top 50

D66-raadslid Antje Jordan is genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame Top 50. De prestigieuze jaarlijkse lijst erkent individuen die zich inzetten voor een duurzamere toekomst en een positieve impact hebben op het gebied van duurzaamheid.

Antje Jordan, die sinds 2018 in de raad zit voor D66, staat in Leiden bekend om haar kritische duurzame blik. Eerder kreeg ze het voor elkaar de regels voor zonnepanelen op historische daken te versoepelen. En afgelopen maand riep ze het college nog op aandacht te houden voor lokale duurzaamheidsinitiatieven die bijdragen aan de warmtetransitie. De ABN AMRO Duurzame Top 50 is een erkenning van haar toewijding en resultaten op het gebied van duurzaam bouwen.

“Ik ben heel blij en dankbaar voor deze nominatie,” aldus Antje Jordan. “Duurzaamheid is een ingewikkeld vraagstuk met ingrijpende gevolgen voor ons allemaal. Ik ben ervan overtuigd dat een inhoudelijke en zelfbewuste gemeenteraad heel belangrijk is voor het nemen van rechtvaardige besluiten.”

Stem nu!

De winnaars van de ABN AMRO Duurzame Top 50 worden begin december bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie. Stemmen kan nog tot 12 november via deze link.

“Antje zet zich vanuit haar grote kennis over energie en klimaat in voor een rechtvaardige en realistische energietransitie en een groene stad. Zij combineert expertise met doorzettingsvermogen, is kritisch en luistert goed naar de mensen in de stad. Zij houdt de raad en het college in Leiden scherp op hun ambities en pakt door! Ook zoekt zij naar de juiste balans tussen natuur, inclusief bouwen en duurzame warmteoplossingen in een stad met grote woningnood.”